Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα

Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα

Συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα θα έχουν σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος έχουν ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το απόγευμα της Τρίτης.

Συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα θα έχουν σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ανακοίνωση του Ελιζέ, η οποία αναρτήθηκε και στο Twitter, επισημαίνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «οι συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο από τις 18:30 [τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας] και κατά τη διάρκεια δείπνου θα εστιαστούν σε κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και στη συνέχιση της στενής γερμανο-γαλλικής συνεργασίας επί του θέματος».

Ο γάλλος πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και ζήτησαν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, η οποία θα συγκλιθεί στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Το πρωί της Δευτέρας, στην πρώτη της επίσημη αντίδραση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε πως το Βερολίνο κρατά ανοιχτή την πόρτα των διαπραγματεύσεων, αλλά ότι προς το παρόν «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών».

«Περιμένουμε τις επόμενες προτάσεις της Αθήνας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024