Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Δεν βρίσκεται στην ατζέντα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Βερολίνο: Δεν βρίσκεται στην ατζέντα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Στην πρώτη της επίσημη αντίδραση μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε πως «περιμένει τις προτάσεις της Αθήνας» και προς το παρόν «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών».

Στην πρώτη της επίσημη αντίδραση μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε πως προς το παρόν «δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών, περιμένουμε τις επόμενες προτάσεις της Αθήνας».

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και πρέπει να συμπεριφερθεί έτσι ώστε να μείνει χώρα του ευρώ» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε επίσης να σχολιάσει την παραίτηση Βαρουφάκη, λέγοντας πως «δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά θέσεων». «Ο υπουργός Οικονομικών δεν ήταν συνομιλητής της καγκελαρίας» ανέφερε ο Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως «κατά το Βερολίνο, δεν βρίσκεται στην ατζέντα μείωση του χρέους». Είπε ότι δεν πληρούνται οι όροι για αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, είπε ότι η Ευρώπη αποφάσισε ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την παροχή βοήθειας είναι ο καλύτερος δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον της Ελλάδας.

Σημείωσε ότι δεν βλέπει τον λόγο να αλλάξει αυτή η προσέγγιση, δεδομένης της επιτυχίας της σε άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια.

Το βράδυ της Κυριακής, ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε πως ο Τσίπρας «είχε κάψει κάθε γέφυρα».

Εντός της Δευτέρας, αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, και αναμένεται στη συνέχεια να εκφραστεί και δημόσια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024