Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το Όχι του Δία»: Τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων

«Το Όχι του Δία»: Τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων

Οι τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γαλλίας αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας στο μεγάλο ελληνικό «όχι». Τον πιο ευρηματικό τίτλο διαθέτει η Liberation που αναγράφει: «Όχι του Δία». Πρόκειται για λογοπαίγνιο της πολύ γνωστής γαλλικής έκφρασης Non de dieu (Για όνομα του θεού!), που οι Γάλλοι χρησιμοποιούν αυθόρμητα όταν πιάνονται εξαπίνης.

Liberation, Le Monde και Le Figaro βάζουν την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο των δευτεριάτικων πρωτοσέλιδων τους.

Τον πιο ευρηματικό τίτλο διαθέτει η Liberation που αναγράφει: «Όχι του Δία».
Πρόκειται για λογοπαίγνιο της πολύ γνωστής γαλλικής έκφρασης Non de dieu (Για όνομα του θεού!), που οι Γάλλοι χρησιμοποιούν αυθόρμητα όταν πιάνονται εξαπίνης.

Στο πρωτοσέλιδο φιγουράρει μια φωτογραφία του έλληνα πρωθυπουργού από την ομιλία στο Σύνταγμα την Παρασκευή, η σιλουέτα του οποίου διαγράφεται σε μαύρο φόντο.

«Οι Έλληνες ακολούθησαν τον πρωθυπουργό τους, Αλέξη Τσίπρα, και αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την Κυριακή μέσω δημοψηφίσματος τους όρους που έθεσαν οι δανειστές για τη διάσωση της χώρας. Σεισμός στην Ευρώπη», αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η γαλλική εφημερίδα.

Στο σχετικό άρθρο στο εσωτερικό του φύλλου, η Liberation κάνει ένα λογοπαίγνιο με την γαλλική λέξη για το οξυγόνο: oxygene, μόνο που εδώ το γράφει oxi-gene, θυμίζοντας το «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Με τον τίτλο «Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα» σε ένα 16σελιδο αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα ο Monde.

Το πρωτοσέλιδο συνοδεύεται από φωτογραφία από την συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα και τον πρωθυπουργό πάνω στην εξέδρα.

Ο Monde επαναφέρει στο πρωτοσέλιδό της τη συνέντευξη του Τομά Πικετί, όπου υπογραμμίζεται η θέση του διαπρεπή οικονομολόγου πως «ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να ασκήσει βέτο στο θέμα εξόδου της Ελλάδας και να σταματήσει να είναι η ουρά της Μέρκελ».

Τέλος, η Figaro φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο της τον Αλέξη Τσίπρα με ανυψωμένο το χέρι, με φόντο το «όχι» στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει στον τίτλο της: «Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από το ευρώ. Μετά την, κατά μεγάλη πλειοψηφία, απόρριψη από τους Έλληνες του ευρωπαϊκού προγράμματος, το θέμα του Grexit τίθεται όσο ποτέ άλλοτε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024