Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη για την Ελλάδα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης συγκαλείται στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης υπό το πρίσμα του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα κατόπιν αιτήματος των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι συμφωνώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι η ψήφος των Ελλήνων «πρέπει να γίνει σεβαστή», όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο. Θα προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών τη Δευτέρα στο Παρίσι. Δηλώσεις-«φωτιά» από τη γερμανική πρωτεύουσα. Σε άμεση επιστροφή στη διαπραγμάτευση καλεί η Ιταλία.

Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη υπό το πρίσμα του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα κάλεσαν κατόπιν τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι Άνγκελα Μέρκελ και Φρανουσά Ολάντ. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος της Γαλλίας συμφώνησαν ότι η ψήφος των Ελλήνων «πρέπει να γίνει σεβαστή» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Θα προηγηθεί την ίδια ημέρα συνεδρίαση του Eyrogroup, ενώ τη τη Δευτέρα το βράδυ κατ’ ιδίαν συνάντηση των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκάλεσε την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο ελληνικό δημοψήφισμα, ο Φρανσουά Ολάντ συνεδρίασε με την ομάδα του διαχείρισης κρίσεων στο Παρίσι και στη συνέχεια είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, την Αγγελα Μέρκελ, τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνερ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Στην ανακοίνωση του Ελιζέ σχετικά με τη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ επισημαίνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

Από τη γερμανική πρωτεύουσα έρχονται δηλώσεις-«φωτιά» μετά την επικράτηση του «όχι» στην κάλπη του δημοψηφίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκαψε τις τελευταίες γέφυρες, πάνω στις οποίες θα μπορούσαν η Ελλάδα και η Ευρώπη να οικοδομήσουν έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Καληνύχτα Ελλάδα, παίρνετε πολύ δύσκολο δρόμο» γράφει σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός γραμματέας του βαυαρικού CSU Αντρέας Σόιερ, ενώ η αντιπρόεδρος του CDU διαμηνύει ότι «η ΕΕ δεν είναι μία ένωση όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, θέτει μόνος τους κανόνες του παιχνιδιού και οι άλλοι πληρώνουν».

Την ίδια στιγμή, η Ιταλία καλεί σε άμεση επιστροφή στη διαπραγμάτευση, λέγοντας διά στόματος των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις είναι σε όλες τις χώρες το κλειδί για να ανακτηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη. Συσκέψεις λαμβάνουν χώρα τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024