Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γκάμπριελ: Ο Τσίπρας έκαψε τις τελευταίες γέφυρες με την Ευρώπη

Ο Αλέξης Τσίπρας έκαψε τις τελευταίες γέφυρες, πάνω στις οποίες θα μπορούσαν η Ελλάδα και η Ευρώπη να οικοδομήσουν έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητά από την Άνγκελα Μέρκελ το SPD. Καληνύχτα Ελλάδα, έγραψε σε tweet ο γενικός γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU)...

Ο Αλέξης Τσίπρας έκαψε τις τελευταίες γέφυρες, πάνω στις οποίες θα μπορούσαν η Ελλάδα και η Ευρώπη να οικοδομήσουν έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς» νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.

«Μετά την άρνηση των κανόνων του παιγνιδιού της ευρωζώνης, όπως εκφράζεται από το ‘όχι’, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς διαπραγματεύσεις για προγράμματα βοήθειας ύψους δισκεατομμυρίων» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε στο δίκτυο ARD ότι το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δύσκολο,

«Πώς να διαπραγματευτείς με τους σημερινούς ανθρώπους…» ανέφερε και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πυροδότησαν την ατμόσφαιρα. «Δεν ξέρω πώς μπορούμε ακόμη να βρούμε κοινό τόπο» ανέφερε και ζήτησε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στους υπουργούς Οικονομικών».

«Καληνύχτα Ελλάδα. Πηγαίνεις τώρα σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο» έγραψε την ίδια στιγμή στον λογαριασμό του στο Twitter ο γενικός γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Σόιερ, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος, υπάρχει η ανάρτηση: «Ο Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνησή του ξεγέλασαν τον κόσμο και είπαν ψέμματα ότι θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όπου ο ένας θέτει μόνος του τους κανόνες του παιχνιδιού και ο άλλος πληρώνει το σύνολο» γράφει επίσης στο Twitter η αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Γιούλια Κλέκνερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024