Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προβάδισμα του «όχι» στον «πυρήνα» των ξένων ΜΜΕ

Το προβάδισμα του «όχι» στον «πυρήνα» των ξένων ΜΜΕ

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία αναφέρουν πως είναι πιθανή η νίκη του «όχι», αν και η διαφορά με το «ναι» θα είναι μικρή.

Όπως αναφέρει η Guardian, όλες οι δημοσκοπήσεις και των έξι μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, βάζουν το «όχι» στη θέση του οδηγού στο δημοψήφισμα. Ωστόσο, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε γύρω στις εννιά.

Επίσης, σχολιάζει και την δήλωση Βαρουφάκη περί «επίτευξης συμφωνίας εντός 24ωρου, λέγοντας «κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο, όταν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας [Μέρκελ και Ολάντ] θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο Παρίσι».

«Θα ακούσουμε πολλά νούμερα σήμερα το βράδυ», λέει το BBC, που συνεχίζει λέγοντας πως «πολλές εταιρίες δημοσκοπήσεων διενήργησαν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις και συμφωνούν πως το «όχι» προηγείται βραχεία τη κεφαλή».

«Μένει να δούμε», λέει το BBC, «αν θα γίνει πραγματικότητα αυτό που είχε πει πριν λίγες ημέρες ο κύριος Βαρουφάκης, ότι δηλαδή σε ένα ενδεχόμενο επικράτησης του «όχι», οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά την Τρίτη».

Επίσης, η Τζένι Χιλ, ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου στο Βερολίνο αναφέρει πως «σε περίπτωση ενός Grexit, η Μέρκελ θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα από το θώκο της καγκελαρίου».

Το Associated Press αναφέρει πως είναι πιθανή η νίκη του «όχι», αν και η διαφορά με το «ναι» θα είναι μικρή.

Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην Αθήνα αναφέρει πως το «όχι» θα επικρατήσει με ένα ποσοστό της τάξεως του 53%.

«Με τις κάλπες να έχουν κλείσει εδώ και λίγη ώρα, το «όχι» φαίνεται να προηγείται του «ναι». Αυτό αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις των μεγάλων ελληνικών καναλιών, κι όχι τα exit polls», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Reppublica.

«Το «όχι» μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 55%», σημειώνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Ματέο Πουτσαρέλι.

Τέλος, η ισπανική El Pais επισημαίνει με τη σειρά της πως «σύμφωνα με τέσσερις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, το «όχι» φαίνεται να προηγείται», ενώ δεν παύει να τονίσει πως «σε πολλούς νομούς της χώρας, το «όχι» προηγείται ακόμη και με είκοσι ποσοστιαίες μονάδες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024