Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H νέα κυβέρνηση της Δανίας θα κόψει στο μισό τα επιδόματα προς πρόσφυγες

H νέα κυβέρνηση της Δανίας θα κόψει στο μισό τα επιδόματα προς πρόσφυγες

Για να μειώσει τη ροή προσφύγων και αιτούντων άσυλο, η νέα κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να μειώσει στο μισό τα επιδόματα που χορηγεί σε πρόσφυγες. Η δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας του Ράσμουσεν βασίζεται, μεταξύ άλλων δυνάμεων στο Κοινοβούλιο, στην «ψήφο ανοχής» του ξενοφοβικού DDP. To κλίμα είχε διαμορφωθεί στην Κοπεγχάγη ήδη πριν τις κάλπες, καθώς μέχρι και οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν κατεβεί με συνθήματα εναντίον του «τουρισμού επιδομάτων» -δηλαδή υπέρ του περιορισμού της πρόσβασης μεταναστών στο σύστημα πρόνοιας.

Για να μειώσει τη ροή προσφύγων και αιτούντων άσυλο, η νέα κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να μειώσει στο μισό τα επιδόματα που χορηγεί σε πρόσφυγες. Η δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας του Ράσμουσεν βασίζεται, μεταξύ άλλων δυνάμεων στο Κοινοβούλιο, στην «ψήφο ανοχής» του ξενοφοβικού DDP.

To κλίμα είχε διαμορφωθεί στην Κοπεγχάγη ήδη πριν τις κάλπες, καθώς μέχρι και οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν κατεβεί με συνθήματα εναντίον του «τουρισμού επιδομάτων» -δηλαδή υπέρ του περιορισμού της πρόσβασης μεταναστών στο σύστημα πρόνοιας.

Την Παρασκευή, η νέα υπουργός Μετανάστευσης Ίνγκερ Στόιμπεργκ ανέφερε ότι η Δανία «αδιαμφισβήτα θα βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη», όμως για να μειώσει τη ροή αιτούντων άσυλο προς τη χώρα θα μειώσει τα επιδόματα προς τους πρόσφυγες.

«Το ζήτημα είναι να επιβραδυνθεί η ροή προσφύγων, πρέπει να μπορούμε να συμβαδίσουμε με την κατάσταση» είπε.

Ήδη η Δανία, με την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, είχε διαμηνύσει πως σκοπεύει να επαναφέρει τους ελέγχους στα χερσαία σύνορα (δηλαδή, με τη Γερμανία προς το νότο) στα πλαίσια που επιτρέπει η Σένγκεν.

Με το μήνυμα της Παρασκευής για μείωση των επιδομάτων στους πρόσφυγες, η Κοπεγχάγη δείχνει έτσι ακόμη πιο σαφώς τις προθέσεις της στην έντονη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην ΕΕ για το μεταναστευτικό και τις προτάσεις της Κομισιόν για σχέδιο ανακατανομής προσφύγων και στους «28» (η πρόταση έχει συναντήσει τεράστιες αντιστάσεις).

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κομματικό σκηνικό της Δανίας, το οποίο χωρίζεται πρακτικά στα κόμματα της κεντροαριστεράς (το «κόκκινο μπλοκ») και των κομμάτων της κεντροδεξιάς (το «μπλε») και βάσει του οποίου σχηματίζονται οι κυβερνήσεις συνασπισμού, πιο κερδισμένο από όλους στις πρόσφατες εκλογές είχε βγει το DDP.

Όχι μόνο κατέγραψε ισχυρότατη αύξηση των ποσοστών του και βγήκε δεύτερο, αλλά ουσιαστικά ήταν το πρώτο του «μπλε» στρατοπέδου -ισχυρότερο του κόμματος του Venstre του νυν πρωθυπουργού- και επέλεξε να μην μπει στην κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024