Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τέλος στη λιτότητα»: Διαδήλωση για την Ελλάδα στο Παρίσι

«Τέλος στη λιτότητα»: Διαδήλωση για την Ελλάδα στο Παρίσι

Χιλιάδες Γάλλοι, μέλη της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και συνδικαλιστικών οργανώσεων, βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού με συνθήματα «τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή χρέους», απευθύνοντας έμμεση έκκληση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού με συνθήματα «τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή χρέους», απευθύνοντας έμμεση έκκληση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, στη διαδήλωση στο Παρίσι, την οποία οργάνωσαν στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, αριστερά και ακροαριστερά κόμματα, συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα.

«Τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή του χρέους» και «αντίσταση στην Ελλάδα, στη Γαλλία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές και έγραφαν τα πανό στην πλατεία της Βαστίλλης.

Στο πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της πορείας, το σύνθημα «Με τους Έλληνες, ενωμένοι εναντίον της λιτότητας: Αρνούμαστε τις διαταγές του χρηματοπιστωτικού τομέα» ήταν ζωγραφισμένο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας: λευκό και μπλε.

Ο ευρωβουλευτής Ζαν-Λικ Μελανσόν, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς (PG), εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πήγε να διαδηλώσει ενάντια «σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας, που έχει οργανωθεί με στόχο να γονατίσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

«Για το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ θα προκαλέσουν μία καταστροφή αυτού του μεγέθους;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις κάλεσαν στην κινητοποίηση στο όνομα του «σεβασμού των δημοκρατικών επιλογών των λαών» και με στόχο να απορρίψουν τις πολιτικές λιτότητας.

Κατήγγειλαν την «καταστροφική κατάσταση» στην Ελλάδα, η οποία εξηγείται σύμφωνα με τους ίδιους από το γεγονός ότι αυτή η χώρα «υπήρξε ένα από τα εργαστήρια εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Και στην Τουλούζη, περίπου 300 άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν επίσης στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Υποστήριξη στον ελληνικό λαό: από την Αθήνα στην Τουλούζη, σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι στη λιτότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024