Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κου Κλουξ Κλαν ετοιμάζεται να κατέβει στους δρόμους του Τσάρλεστον

Η Κου Κλουξ Κλαν ετοιμάζεται να κατέβει στους δρόμους του Τσάρλεστον

Πράσινο φως από αξιωματούχους της Νότιας Καρολίνας έλαβε η πιο παλιά ρατσιστική οργάνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κου Κλουξ Κλαν, προκειμένου να κατέβει στους δρόμους υπέρ της παραμονής της σημαίας των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής σε όλους τους δημόσιους χώρους. Η πορεία έχει ήδη δρομολογηθεί και το πιθανότερο είναι τελικά να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου, έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση με τους εννέα νεκρούς στην αφροαμερικανική εκκλησία Εμμανουήλ.

Πράσινο φως από αξιωματούχους της Νότιας Καρολίνας έλαβε η πιο παλιά ρατσιστική οργάνωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κου Κλουξ Κλαν, προκειμένου να κατέβει στους δρόμους υπέρ της παραμονής της σημαίας των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Η μεγάλη συζήτηση για τη σημαία – αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης για κάποιους, κατάλοιπο του αμερικανικού εμφυλίου και σύμβολο ρατσισμού για άλλους – άνοιξε μετά το μακελειό στο Τσάρλεστον με τους εννέα νεκρούς στην αφροαμερικανική εκκλησία Εμμανουήλ.

Οι επιθέσεις της 17ης Ιουνίου συγκλόνισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την ομολογία του δράστη ωστόσο, του 21 ετών Ντίλαν Ρουφ, και κυρίως μετά τη διαρροή του ρατσιστικού μανιφέστου και των φωτογραφιών με τη σημαία των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής τις οποίες ο ίδιος είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο, η απομάκρυνση της σημαίας αναδείχθηκε σχεδόν σε εθνικό ζήτημα.

Σε εξαίρεση με την πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών, η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χάλεϊ έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της υποστολής της σημαίας, ενώ μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Post and Courier» έχει καταστήσει σαφές ότι δεν στηρίζει την πορεία της Κου Κλουξ Κλαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ωστόσο, η πορεία έχει ήδη δρομολογηθεί και το πιθανότερο είναι τελικά να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου, έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση…

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024