Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Σφραγίδα της ISIS στον αποκεφαλισμό και την επίθεση στο εργοστάσιο

Γαλλία: Σφραγίδα της ISIS στον αποκεφαλισμό και την επίθεση στο εργοστάσιο

Τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους φέρει τόσο ο αποκεφαλισμός όσο και η επίθεση συνολικά στο εργοστάσιο της Ιζέρ, στη Νοτιοανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε την Τρίτη γάλλος εισαγγελέας. Την άποψή του στηρίζει στο γεγονός ότι ο δράστης Γιασίν Σαλχί έστειλε δύο φωτογραφίες σε γνωστό του στη Συρία: μία με τον ίδιο να ποζάρει με το κομμένο κεφάλι και μία με το υπόλοιπο σώμα και το κεφάλι τοποθετημένο στην κορυφή.

Τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους φέρει τόσο ο αποκεφαλισμός όσο και η επίθεση συνολικά στο εργοστάσιο της Ιζέρ, στη Νοτιοανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε την Τρίτη γάλλος εισαγγελέας.

Η άποψή του, υποστηρίζει ο ίδιος ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, βασίζεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι ο δράστης Γιασίν Σαλχί έστειλε δύο φωτογραφίες σε γνωστό του στη Συρία: μία με τον ίδιο να ποζάρει με το κομμένο κεφάλι και μία με το υπόλοιπο σώμα και το κεφάλι τοποθετημένο στην κορυφή.

Ο γάλλος εισαγγελέας επεσήμανε επίσης ότι ο φίλος του Σαλχί στη Συρία, ονόματι Σεμπάστιαν Γιούνες, ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος ενδεχομένως να φροντίσει για την κυκλοφορία των φωτογραφιών, ως μέρος της προπαγάνδας της οργάνωσης με σκοπό τη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών της Δύσης.

Ο Σαλχί κατηγορείται ότι αποκεφάλισε τον εργοδότη του, ο οποίος βρισκόταν καθοδόν προς το – αμερικανικής διαδικασίας – εργοστάσιο, και στη συνέχεια επιχείρησε να προσκρούσει στο φορτηγό του, με το οποίο μετέφερε φιάλες αερίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024