Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Τζον Κέρι

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Τζον Κέρι

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά το κάταγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος με το ποδήλατό του στη Γαλλία. Το ατύχημα προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το πόσο μπορεί να συμμετάσχει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η προθεσμία για την ολοκλήρωση των οποίων είναι η 30ή Ιουνίου.

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά το κάταγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος με το ποδήλατό του στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα κάνει δηλώσεις κατά την έξοδό του από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Ο 71χρονος Κέρι υπέστη κάταγμα στο μηριαίο οστό την 31η Μαΐου ενώ έκανε ποδήλατο σε μία διαδρομή του Γύρου της Γαλλίας στην περιοχή της Άνω Σαβοΐας.

Το ατύχημα προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το πόσο μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η προθεσμία για την ολοκλήρωση των οποίων είναι η 30ή Ιουνίου.

Ο Κέρι διακομίστηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ και υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση την 2α Ιουνίου.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο Κέρι θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον και ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν η απουσία του θα επηρεάσει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία).

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζον Κέρι αναμένεται να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από το τέλος του μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024