Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία

Σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία

Οι πρώτες σφοδρές μάχες εδώ και μήνες στην ανατολική Ουκρανία απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία στην περιοχή. Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι αυτονομιστές έχουν εξαπολύσει επίθεση στην πόλη Μαριίνκα κοντά στο Ντονέτσκ, κάτι που αρνούνται οι αυτονομιστές καταγγέλλοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν 15 άτομα.

Οι πρώτες σφοδρές μάχες εδώ και μήνες στην ανατολική Ουκρανία απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία στην περιοχή.

Ο ουκρανικός στρατός δηλώνει ότι φιλορώσοι αυτονομιστές πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά της πόλης Μαριίνκα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Η πρώτη επίθεση διήρκεσε 12 ώρες, ενώ εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax- ότι οι αυτονομιστές είχαν εξαπολύσει νέες επιθέσεις στην Μαριίνκα και ότι έχουν εκδηλωθεί φωτιές σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε μετά την πρώτη επίθεση ότι οι ουκρανοί στρατιώτες είχαν παρεμποδίσει την προσπάθεια φιλορώσων αυτονομιστών να καταλάβουν στρατιωτικές θέσεις στη Μαριίνκα.

Η Μαριίνκα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ. Πηγές του ουκρανικού στρατού δήλωσαν ότι οι αυτονομιστές είχαν χρησιμοποιήσει τανκς και είχαν κινητοποιήσει περίπου 1.000 μαχητές δυτικά του Ντονέτσκ.

Εξαιτίας των σφοδρών μαχών σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε δύο ορυχεία στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες ανθρακωρύχοι.


Οι αυτονομιστές, πάντως, αρνούνται ότι έχουν εξαπολύσει επίθεση στην πόλη. Κατηγορούν, μάλιστα, τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έριξαν πυρά πυροβολικού σε περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα.

Οι σφοδρές μάχες της Τετάρτης προκάλεσαν νέους φόβους για την κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024