Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έληξε η «λευκή επιταγή» στην NSA, εν αναμονή νέου νόμου

ΗΠΑ: Έληξε η «λευκή επιταγή» στην NSA, εν αναμονή νέου νόμου

Τμήματα του λεγόμενου Patriot Act που επέτρεπαν αθρόα συλλογή στοιχείων επικοινωνιών από τις υπηρεσίες πληροφοριών έληξαν τα μεσάνυχτα προς Δευτέρα, καθώς η αμερικανική Γερουσία δεν κατέληξε σε ψήφιση νέου νόμου που θα ανανέωνε την ισχύ τους. Ο νέος νόμος, που θα περιορίζε σχετικά τις δυνατότητες των υπηρεσιών, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί αλλά θεωρείται πως έχει σημαντικές πιθανότητες να περάσει εντός της εβδομάδες.

Τμήματα του λεγόμενου Patriot Act που επέτρεπαν αθρόα συλλογή στοιχείων επικοινωνιών από τις υπηρεσίες πληροφοριών έληξαν τα μεσάνυχτα προς Δευτέρα, καθώς η αμερικανική Γερουσία δεν κατέληξε σε ψήφιση νέου νόμου που θα ανανέωνε την ισχύ τους.

Ο νέος νόμος, που θα περιορίζε σχετικά τις δυνατότητες των υπηρεσιών, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί αλλά θεωρείται πως έχει σημαντικές πιθανότητες να περάσει εντός της εβδομάδες.

To μέχρι πρότινος ισχύον νομικό πλαίσιο είχε ισχύ μέχρι το Μάιο του 2015, και έπρεπε είτε να ανανεωθεί είτε να αντικατασταθεί μέχρι, τυπικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

Σε μία σκληρή αντιπαράθεση το βράδυ της Κυριακής, η Γερουσία έδειξε πως κινείται να ψηφίσει υπέρ του νέου νόμου που θα αντικαταστήσει την αθρόα συλλογή στοιχείων από υπηρεσίες όπως η NSA -ζήτημα που, μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην υπόλοιπη υφήλιο.

Αν και η Γερουσία δεν πρόλαβε να ψηφίσει το νέο πλαίσιο εγκαίρως, οι εξελίξεις ήταν μία έμμεση «μισή νίκη» για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που είχε πιέσει υπέρ του νέου, συμβιβαστικού νόμου, ο οποίος περιορίζει το περιθώριο δράσης στις υπηρεσίες παρακολουθήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024