Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Ιαπωνίας

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Ιαπωνίας

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας. Το Reuters, επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης στο Τόκιο, ανεβάζει το μέγεθος της δόνησης στους 8,5 βαθμούς. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά των νήσων Oγκασαβάρα (Μπονίν).

Ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας. Το Reuters, επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης στο Τόκιο, ανεβάζει το μέγεθος της δόνησης στους 8,5 βαθμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά των νήσων Oγκασαβάρα (Μπονίν), νότια του Τόκιο, και το εστιακό βάθος στα 590 χιλιόμετρα, γεγονός που καθησυχάζει ως προς την εκδήλωση τσουνάμι.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο. {{{ map }}}

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία TEPCO, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο, ενώ λόγω διακοπής ρεύματος δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Τόκιο με την Οσάκα.

Iσχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στα ανοικτά των Νησιών Ίζου της Ιαπωνίας, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024