Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ σε Κάμερον: Δεν απέκλεισε αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ

Μέρκελ σε Κάμερον: Δεν απέκλεισε αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ

Διαλλακτική εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος ως προς το θέμα της αλλαγής στη σχέση ΕΕ - Βρετανίας, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, μην αποκλείοντας, μάλιστα, αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ. «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» είπε η Μέρκελ.

Διαλλακτική εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος ως προς το θέμα της αλλαγής στη σχέση ΕΕ – Βρετανίας, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, μην αποκλείοντας, μάλιστα, αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον βρετανό πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Ερωτηθείσα εάν θα χρειαστεί αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ, η Μέρκελ είπε ότι αυτό «δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως».

Ο Κάμερον έχει ξεκινήσει τις επαφές του με ευρωπαίους ηγέτες, σε μία προσπάθεια να ζητήσει αλλαγές στη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Κάμερον έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του 2017 για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

«Θα μπούμε στις συζητήσεις αυτές εποικοδομητικά. Θέλω να βρω μια λύση» είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Γερμανίας να γίνουν κάποιες αλλαγές στην ΕΕ.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε» είπε η Μέρκελ, τονίζοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες ως προς το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων.

Ο Κάμερον δήλωσε πως η «ουσία» των μεταρρυθμίσεων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ακούστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι και παλαιότερα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Μέρκελ το θέμα της αλλαγής της σχέσης της ΕΕ με την Βρετανία, αλλά τόνισε ότι η συνάντηση αυτή ήταν ευκαιρία να αρχίσουν δουλειά και να εργαστούν πάνω σε κάθε ζήτημα.

«Δεν υπάρχει μαγική γρήγορη λύση» τόνισε, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι λύση θα μπορούσε τελικά να βρεθεί.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει και παλαιότερα ότι όταν ένα από τα κράτη-μέλη της έχει κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται να επιλυθεί, μπορεί να γίνει αρκετά ευέλικτη για να το κάνει αυτό και έχω εμπιστοσύνη ότι θα το κάνει ξανά» είπε ο Κάμερον μιλώντας στην καγκελαρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024