Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κυνήγι μαγισσών στην Παπούα Νέα Γουινέα καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία

Το κυνήγι μαγισσών στην Παπούα Νέα Γουινέα καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δολοφονία με τσεκούρι γυναίκας, την οποία άνδρες στην Παπούα Νέα Γουινέα κατηγόρησαν για μαγεία. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε το κυνήγι μαγισσών στη χώρα, ενώ η αστυνομία υπόσχεται να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δολοφονία με τσεκούρι γυναίκας, την οποία άνδρες στην Παπούα Νέα Γουινέα κατηγόρησαν για μαγεία.

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε το κυνήγι μαγισσών στη χώρα, ενώ η αστυνομία υπόσχεται να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

Η γυναίκα, η Μιφίλα, ήταν μία από τις τέσσερις γυναίκες που κατηγορούνταν -μαζί με 13 μέλη των οικογένειών τους- για χρήση μαγείας, προκειμένου να προκαλέσουν θανάτους από ιλαρά τον Νοέμβριο στο χωριό Φιγαουένα στην επαρχία Ένγκα.

«Η βάρβαρη εκτέλεση της Μιφίλα υπογραμμίζει την συνεχή αποτυχία της κυβέρνησης της Παπούα Νέας Γουινέας να αντιμετωπίσει το κύμα επιθέσεων εναντίον αυτών, κυρίως γυναικών, που κατηγορούνται για μαγεία» ανέφερε η Κέιτ Σουέτζε εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση για να εξασφαλίσει ότι οι δράστες τέτοιων επιθέσεων θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει η ίδια.

Οι επιθέσεις κατά γυναικών που κατηγορούνται για μαγεία έχουν αυξηθεί μετά το 2013, μετά την φρικιαστική δολοφονία νεαρής γυναίκας που κατηγορήθηκε για μαγεία.

Μια ομάδα ανθρώπων έγδυσε την 20χρονη Κεπάρι Λενιάτα, την έδεσε, της έριξε βενζίνη και την έκαψε ζωντανή μπροστά σε συγγενείς ενός αγοριού που πέθανε μετά από ασθένεια.

Μετά τη δολοφονία της Λενιάτα, η κυβέρνηση ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι πραγματοποιούν εγκλήματα εκδίκησης, επικαλούμενοι μαύρη μαγεία, αντιμετωπίζουν ακόμα και ποινή θανάτου.

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι άλλες δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν για μαγεία και μάλιστα κρατήθηκαν ως όμηροι σε μία καλύβα, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν όταν κάτοικοι του χωριού όπου κρατούνταν άκουσαν τις κραυγές τους.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες δύο γυναίκες που γλίτωσαν τον θάνατο παρά λίγο την προηγούμενη εβδομάδα και κινδυνεύουν, δείχνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση τώρα» ανέφερε η Σουέτζε, ζητώντας να προστατευθούν οι δύο γυναίκες.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024