Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FIFA: Ο Πούτιν βλέπει «δάκτυλο ΗΠΑ», εμπλέκοντας το ρωσικό Μουντιάλ

FIFA: Ο Πούτιν βλέπει «δάκτυλο ΗΠΑ», εμπλέκοντας το ρωσικό Μουντιάλ

Νέο πεδίο ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης απειλεί να γίνει η έρευνα σε βάρος της FIFA: Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ για την υποκίνηση της έρευνας, λέγοντας ότι αποτελούν «άλλη μία απόπειρα να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους στο εξωτερικό». Ο Πούτιν υποστήριξε πως στόχος των ΗΠΑ είναι «να αποτρέψουν την επανεκλογή» του Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA, σημειώνοντας πως «σε βάρος του είχε ασκηθεί πίεση να μην δοθεί το Μουντιάλ στη Ρωσία».

Νέο πεδίο ψυχροπολεμικής αντιπαράθεσης απειλεί να γίνει η έρευνα σε βάρος της FIFA: Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ για την υποκίνηση της έρευνας, λέγοντας ότι αποτελούν «άλλη μία απόπειρα να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους στο εξωτερικό».

Ο Πούτιν υποστήριξε πως στόχος των ΗΠΑ είναι «να αποτρέψουν την επανεκλογή» του Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA, σημειώνοντας πως «σε βάρος του είχε ασκηθεί πίεση να μην δοθεί το Μουντιάλ στη Ρωσία».

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ρώσος πρόεδρος είπε πως η έρευνα για τη FIFA «αποτελεί άλλη μία κατάφωρη προσπάθεια των ΗΠΑ να επεκτείνουν την δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες».

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «δεν αμφιβάλλει» πως κίνητρο «είναι η προφανής προσπάθεια να αποτραπεί η επανεκλογή του Μπλάτερ στην ηγεσία της FIFA, πράγμα που είναι κατάφωρη παραβίαση των αρχών των διεθνών οργανισμών».

«Γνωρίζουμε την πίεση του είχε ασκηθεί για να μην διοργανωθεί το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters και τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Όσον αφορά τις συλλήψεις, φαίνονται τουλάχιστον περίεργες» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως έγιναν «με αίτημα των αμερικανικών Αρχών κατά της διαφθοράς».

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιοι από αυτούς όντως είναι ένοχοι, δεν ξέρω, αλλά ακόμη κι αν έγινε κάτι, σίγουρα δεν έχουν σχέση οι ΗΠΑ. Δεν είναι αμερικανοί πολίτες, και ακόμη κι αν συνέβη κάτι δεν έγ στις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ δεν έχουν δουλειά» τόνισε.

Για προσπάθεια «επέκτασης της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ» είχε μιλήσει νωρίτερα και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, ρωσικά ΜΜΕ και ακόμη και πολιτικοί άφηναν να εννοηθεί ή υποστήριζαν ανοικτά πως στόχος της έρευνας είναι η ρωσική διοργάνωση του Μουντιάλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024