Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωνές ζητούν αναβολή στις εκλογές της FIFA μετά τον «σεισμό»

Φωνές ζητούν αναβολή στις εκλογές της FIFA μετά τον «σεισμό»

«Κάτι στραβό υπάρχει στην καρδιά της FIFA»: Με αυτήν την (σεξπιρικών τόνων) αναφορά εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών το πώς βλέπει το Λονδίνο τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία λίγα 24ωρα πριν τις προγραμματισμένες εκλογές για την ηγεσία της. Η Γαλλία, διά του υπουργού Εξωτερικών, έφτασε στο σημείο να δείξει προς την κατεύθυνση αναβολή των εκλογών, λέγοντας πως «θα ήταν λογικό να καθυστερήσει» η διαδικασία.

«Κάτι στραβό υπάρχει στην καρδιά της FIFA»: Με αυτήν την (σεξπιρικών τόνων) αναφορά εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών το πώς βλέπει το Λονδίνο τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία λίγα 24ωρα πριν τις προγραμματισμένες εκλογές για την ηγεσία της.

Η Γαλλία, διά του υπουργού Εξωτερικών, έφτασε στο σημείο να δείξει προς την κατεύθυνση αναβολή των εκλογών, λέγοντας πως «θα ήταν λογικό να καθυστερήσει» η διαδικασία.

Ο βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε πως οι φίλοι του ποδοσφαίρου ανά την υφήλιο αισθάνονται απογοητευμένοι και ότι το παιχνίδι οδηγείται σε ανυποληψία.

«Υπάρχει κάτι στραβό στην καρδιά της FIFA και το διεθνές ποδόσφαιρο πρέπει να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να συνέλθουν» είπε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ το πρωί της Πέμπτης.

Εξίσου σοκαρισμένος εμφανίστηκε ταυτόχρονα και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς, που ήγειρε το ενδεχόμενο αναβολής στις εκλογές -ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, βρισκόταν καθ’ οδόν για επανεκλογή την Παρασκευή.

«Εδώ και χρόνια υπάρχουν καταγγελίες για διαφθορά. Θα ήταν λογικό να πάρουμε λίγο χρόνο, να δούμε τι είναι αλήθεια και τι όχι και τότε να υπάρξουν δράσεις, αλλά τώρα πρόκειται για καταστροφική εικόνα» είπε.

«Θα μου φαινόταν λογικό» να καθυστερήσει προς το παρόν η εκλογή της ηγεσίας, είπε, σύμφωνα με το Reuters ο Φαμπιούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024