Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φαινόμενα «Αμπού Γκράιμπ» μέσα σε αστυνομικό τμήμα στο Ανόβερο

Φαινόμενα «Αμπού Γκράιμπ» μέσα σε αστυνομικό τμήμα στο Ανόβερο

Για «γερμανικό Αμπού Γκράιμπ» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ στο Ανόβερο, όπου στο αστυνομικό τμήμα της πόλης δυο αστυνομικοί φέρονται να κακοποίησαν σωματικά τουλάχιστον δύο νεαρούς μετανάστες. Η εισαγγελία διεξάγει ήδη έρευνες, τόσο για τον συγκεκριμένο αστυνομικό όσο και για συναδέλφους του, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ενεπλάκησαν ή είχαν γνώση των περιστατικών.

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει βρεθεί ένας γερμανός αστυνομικός που κατηγορείται πως υπέβαλε σε βασανιστήρια κι εξευτελισμό δυο νεαρούς πρόσφυγες.

Ο Τόρστεν Σ. (το επώνυμο του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) όχι μόνο υπέβαλε σε βασανιστήρια τους δύο μετανάστες, αλλά φέρεται να απείλησε έναν συνάδελφό του, ενώ κατόπιν φρόντισε να στείλει γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού σε συναδέλφους του, περιγράφοντας πόσο διασκέδασε με τα βασανιστήρια αυτά!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως, ο 39χρονος αστυνομικός ενεπλάκη σε δύο περιστατικά βασανισμού κρατουμένων: στην πρώτη περίπτωση, τον Μάρτιο του 2014, υπέβαλε σε εξευτελιστικά βασανιστήρια έναν 19χρονο αφγανό, ενώ στην δεύτερη, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έκανε τα ίδια σε έναν 19χρονο μαροκινό, ο οποίος συνελήφθη επειδή δεν είχε βγάλει εισιτήριο σε τρένο.

Στην πρώτη περίπτωση, ο αστυνομικός ανάγκασε τον αφγανό να φάει χαλασμένο χοιρινό -με το πρόβλημα να μην είναι τόσο το ότι ήταν χαλασμένο, όσο το ότι ήταν χοιρινό, που αντίκειται στα μουσουλμανικά πιστεύω του κρατουμένου.

Κατόπιν, ο Τόρστεν έστειλε sms σε συνάδελφους του γράφοντας τους πως «τον έλιωσα», «γρύλισε σαν γουρούνι», «ο μπάσταρδος έφαγε ένα κομμάτι χαλασμένο χοιρινό κρέας απευθείας από το πάτωμα».

Και να ήταν μόνο αυτό: ο ίδιος αστυνομικός κατηγορείται πως έκανε… bullying σε έναν αστυνομικό και μάλιστα με αρκετά αισχρό τρόπο: τοποθέτησε το γυμνό του πέος πάνω στον ωμό ενός άντρα συναδέλφου του και τον ανάγκασε, υπό την απειλή του περιστρόφου στο κεφάλι του, να το βάλει μέσα στο στόμα του.

Ο αστυνομικός δήλωσε στο Spiegel πως «οι κατηγορίες εναντίον μου είναι υπερβολικές».

Η Ένωση Αστυνομικών έσπευσε να κάνει τις δηλώσεις περί «ύπαρξης μαύρων προβάτων σε όλα τα επαγγέλματα της δημόσιας ζωής», ωστόσο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι πράξεις του Τόρστεν αποκαλύπτουν ένα σοβαρό πρόβλημα που εδράζεται στους κόλπους της γερμανικής αστυνομίας: αυτό του ρατσισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας απέναντι σε κρατούμενους, ειδικά δε σε μετανάστες.

Είναι άγνωστο γιατί οι κατηγόριες εναντίον του Τόρστεν έγιναν σχεδόν ένα χρόνο μετά την τέλεση των επαίσχυντων πράξεων, με πηγές του Spiegel να μιλάνε για μια προσπάθεια γενικότερης συγκάλυψης του αστυνομικού, που όλοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Ανόβερου ήξεραν ως «άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα».

Η εισαγγελία του Ανοβέρου διεξάγει ήδη έρευνες, τόσο για τον συγκεκριμένο αστυνομικό όσο και για συναδέλφους του, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ενεπλάκησαν ή είχαν γνώση των περιστατικών.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024