Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν το Ιράκ για την υποστήριξη κατά της ISIS

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν το Ιράκ για την υποστήριξη κατά της ISIS

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρείχε τη Δευτέρα διαβεβαιώσεις στον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι για τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Βαγδάτης εναντίον της ISIS, μετά τις επικρίσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ας Κάρτερ, που αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον οι ιρακινές δυνάμεις έχουν τη θέληση να πολεμήσουν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρείχε τη Δευτέρα διαβεβαιώσεις στον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι για τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Βαγδάτης εναντίον της ISIS, μετά τις επικρίσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ας Κάρτερ, που αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον οι ιρακινές δυνάμεις έχουν τη θέληση να πολεμήσουν.

Ο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν τον αγώνα της ιρακινής κυβέρνησης» εναντίον του ISIS, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος «αναγνώρισε την τεράστια θυσία και τη γενναιότητα των ιρακινών δυνάμεων τους τελευταίους 18 μήνες στο Ραμάντι και αλλού», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ υποστήριξε σε δηλώσεις του την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι οι ιρακινές δυνάμεις δεν έδειξαν να έχουν καμιά πρόθεση να προβάλουν αντίσταση στους τζιχαντιστές, όταν έπεσε το Ραμάντι στα χέρια τους πριν από μια εβδομάδα, και πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον προσπαθεί να τις ενθαρρύνει να εμπλακούν πιο άμεσα.

Η Βαγδάτη απέρριψε τη Δευτέρα τις αμερικανικές επικρίσεις περί «έλλειψης βούλησης», ενώ ένας Ιρανός στρατηγός κατηγόρησε από την πλευρά του την Ουάσινγκτον ότι «δεν έπραξε απολύτως τίποτα» για να βοηθήσει το Ιράκ.

Ο Αμπάντι εξέφρασε, δε, την «έκπληξή» του για τις δηλώσεις Κάρτερ. «Είμαι βέβαιος ότι έλαβε ανακριβείς πληροφορίες», απάντησε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας ο Ιρακινός πρωθυπουργός με δηλώσεις του στο BBC.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και τα κράτη που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον της ISIS διεξήγαγαν 10 επιδρομές στη Συρία και 25 στο Ιράκ από την Κυριακή. Οι περισσότερες επιδρομές στη Συρία έπληξαν στόχους σε περιοχές κοντά στην αλ Χασάκα. Στο Ιράκ στοχοθετήθηκαν θέσεις των τζιχαντιστών, μεταξύ άλλων, στο Μπάιτζι, τη Φαλούτζα και τη Μοσούλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024