Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αστυνομικός με σπρέι πιπεριού κατά Αφροαμερικανού που υπέστη εγκεφαλικό

ΗΠΑ: Αστυνομικός με σπρέι πιπεριού κατά Αφροαμερικανού που υπέστη εγκεφαλικό

Όπλο τέιζερ και σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε αστυνομικός κατά Αφροαμερικανού οδηγού που βρισκόταν σχεδόν αναίσθητος μέσα στο αυτοκίνητό του έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Το νέο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας καταγράφεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Φρέντερισμπεργκ της Βιρτζίνια. Ο αστυνομικός παραιτήθηκε, αλλά διατείνεται ότι δεν διέπραξε κανένα λάθος...

Όπλο τέιζερ και σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε αστυνομικός κατά Αφροαμερικανού οδηγού που βρισκόταν σχεδόν αναίσθητος μέσα στο αυτοκίνητό του έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Το νέο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας καταγράφεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Φρέντερισμπεργκ της Βιρτζίνια. Ο αστυνομικός παραιτήθηκε, αλλά διατείνεται ότι δεν διέπραξε κανένα λάθος…

Στα πλάνα που ελήφθησαν από την κάμερα που έφερε στη στολή του ο αστυνομικός Σον Γιουργκενς φαίνεται ο ίδιος και δύο συνάδελφοί του να απαντούν σε κλήση για τροχαίο και για όχημα που κινούνταν στη συνέχεια στην αντίθετη κατεύθυνση λεωφόρου.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 34χρονος Ντέιβιντ Ουάσινγκτον. Το όχημα τελικά σταμάτησε στον μέσον μίας διασταύρωσης έχοντας χτυπήσει πινακίδα σήμανσης.

Στο βίντεο εικονίζεται ο 34χρονος να γέρνει ακίνητος προς το τιμόνι, αν και το δεξί του χέρι φέρεται να κινείται ελαφρά. Ο Γιούργκενς χτυπά τον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), το οποίο ωστόσο δεν κάνει επαφή. Συνάδελφός του ανοίγει την πόρτα του οχήματος και στη συνέχεια εκείνος τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί τον σέρνουν έξω από το αυτοκίνητο και του περνούν χειροπέδες, καθώς ο Ουάσινγκτον λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω». Βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος δίπλα στο αυτοκίνητό του, το οποίο τσουλάει και πατά το πόδι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών δημοσιογράφων, ο Ουάσινγκτον είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η αστυνομία της Βιρτζίνια ανέφερε ότι ο 34χρονος έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει, σύμφωνα με τον Independent.

Ο Σον Γιουργκενς παραιτήθηκε από το αστυνομικό τμήμα, ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση υπεραμυνόμενος της αθωότητάς του. Διατείνεται ότι έπραξε αυτό που έπρεπε για να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, επιχειρηματολογώντας ότι ο Ουάσινγκτον οδηγούσε κοντά σε δημοτικό σχολείο και αποτελούσε κίνδυνο για τους οδηγούς εν ώρα κυκλοφοριακής αιχμής.

Το αστυνομικό τμήμα του Φρέντερσιμπεργκ εντούτοις τονίζει ότι η χρήση βίας από τον Γιούργκενς δεν συνάδει με τις πολιτικές του τμήματος ή την εκπαίδευση που είχε λάβει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024