Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλυπητήρια από τους ηγέτες του κόσμου για το ξέσπασμα της τρομοκρατίας

Συλλυπητήρια από τους ηγέτες του κόσμου για το ξέσπασμα της τρομοκρατίας

Συλλυπητήρια καταφτάνουν από τους ηγέτες του κόσμου προς την ηγεσία των ΗΠΑ για τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες της Τρίτης. Ήδη στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μόσχα εξελίσσονται συσκέψεις από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ώρα που στη Μέση Ανατολή κυριαρχούν τα... πανηγύρια στους δρόμους για το πλήγμα που δέχθηκε ο «εχθρός»!

29

Συλλυπητήρια καταφτάνουν από τους ηγέτες του κόσμου προς την ηγεσία των ΗΠΑ για τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες της Τρίτης. Ήδη στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μόσχα εξελίσσονται συσκέψεις από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ώρα που στη Μέση Ανατολή κυριαρχούν τα… πανηγύρια στους δρόμους για το πλήγμα που δέχθηκε ο «εχθρός»!

Τη βαθύτατη λύπη του για το γεγονός εξέφρασε ο Γιασέρ Αραφάτ. «Στέλνω τα συλλυπητήριά μου, τα συλλυπητήρια του παλαιστινιακού λαού στον Αμερικανό πρόεδρο, την κυβέρνησή του και τους πολίτες των ΗΠΑ γι αυτή την απίστευτη επίθεση. Καταδικάζουμε εντελώς αυτή τη σοβαρή επιχείρηση. είμαστε σοκαρισμένοι. είναι απίστευτο, απίστευτο, απίστευτο»…


«Φοβάμαι πως δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τον τρόμο» ήταν οι πρώτες κουβέντες του Τόνι Μπλερ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε μία ομιλία του σε εμπορικό συνέδριο για να δηλώσει πως «γνωρίζω ότι θέλετε να ενωθείτε μαζί μου και να στείλουμε τα βαθύτερα συλληπητήρια στον πρόεδρο Μπους και τον αμερικανικό λαό από μέρους των πολιτών της Βρετανίας».


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για «φοβερές τραγωδίες», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, και ζήτησε να υπάρξει «παγκόσμια απάντηση στην τρομοκρατία», ενώ ο Ζακ Σιράκ καταδίκασε ως «θηριώδεις» τις τρομοκρατικές ενέργειες και εξεδήλωσε «αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης προς τον αμερικανικό λαό».


Αμέσως μετά ακολούθησε η ισπανική κυβέρνηση· το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας καταδίκασε τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι ξεκινούν ήδη να συλλέγουν πληροφορίες για τη σειρά των τρομοκρατικών ενεργειών.


Και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ένωσε τη φωνή του στα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα που καταφτάνουν στις ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γερμανία, η κυβέρνηση θα συναντηθεί σύντομα ώστε να αποφασιστεί η επίσημη αντίδραση της χώρας στο τραγικό γεγονός.


Τη «χειρότερη επίθεση κατά των ΗΠΑ από την εποχή του Περλ Χάρμπορ», όπως την εκτίμησε, καταδίκασε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Κρις Πάτεν. Και προσέθεσε πως «αυτή είναι μία από τις λίγες εκείνες φορές όπου ό,τι και να πει κανείς δεν θα αλλάξει τίποτε…»


Μόνο οι ανώνυμοι πολίτες στη Μέση Ανατολή, κυρίως οι Παλαιστίνιοι, πανηγυρίζουν αυτή την ώρα του παγκόσμιου θρήνου· «ο Θεός είναι μεγάλος» κραυγάζουν στους δρόμους της Δυτικής Όχθης και -παρά τις συλλυπητήριες δηλώσεις του ηγέτη τους- γιορτάζουν μοιράζοντας γλυκά στους περαστικούς…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024