Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεπτό προς λεπτό τα χτυπήματα στις ΗΠΑ

Λεπτό προς λεπτό τα χτυπήματα στις ΗΠΑ

Αναυδοι παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές στο CNN τον έναν από τους «δίδυμους» ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη να φλέγονται έπειτα από πρόσκρουση αεροσκάφους. Λίγο αργότερα, ένα ακόμη αεροπλάνο καρφώνεται στο «αδελφό» κτίριο και αμέσως μετά ένα τρίτο στο Πεντάγωνο. Από εκεί και πέρα «φλέγονται» οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινή γνώμη απεύχεται τα χειρότερα. Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων την Τρίτη λεπτό προς λεπτό.

34

Αναυδοι παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές στο CNN τον έναν από τους «δίδυμους» ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη να φλέγονται έπειτα από πρόσκρουση αεροσκάφους. Λίγο αργότερα, ένα ακόμη αεροπλάνο καρφώνεται στο «αδελφό» κτίριο και αμέσως μετά ένα τρίτο στο Πεντάγωνο. Από εκεί και πέρα «φλέγονται» οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινή γνώμη απεύχεται τα χειρότερα. Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων την Τρίτη λεπτό προς λεπτό.

15:56 (ώρα Ελλάδος): Ένα αεροσκάφος προσκρούει σε έναν από τους «δίδυμους» πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη δημιουργώντας μία τεράστια τρύπα στην πρόσοψη. Πυκνός καπνός βγαίνει από τους επάνω ορόφους.


16:14: Ένα δεύτερο αεροπλάνο προσκρούει στο δεύτερο πύργο. Από τη σύγκρουση προκαλείται μεγάλη έκρηξη, που μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.


16:30: Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και χίλιοι τραυματίες.


16:40: Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ο. Μπους, από τη Σαρασότα της Φλόριντα δηλώνει ότι πρόκειται «προφανώς για τρομοκρατική επίθεση».


16:50: Στην Ουάσινγκτον εκκενώνεται μετά το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος.


16:53: Εκκενώνεται το κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο κέντρο της Ουάσινγκτον.


16:53: Δύο εκρήξεις συγκλονίζουν το Πεντάγωνο και πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο. Πρόκειται για βόμβα, «Βγείτε έξω» φωνάζει ένας εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό υπάρχουν επτά τραυματίες.


17:00: Οι αμερικανικές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) διατάσσουν τη ματαίωση όλων των εμπορικών πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ.


17:05: Ένα από τα «δίδυμα» κτίρια καταρρέει τελείως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε τεράστιο σύννεφο σκόνης.


17:28: Καταρρέει σαν χάρτινος και ο δεύτερος πύργος του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, σκορπώντας τόνους ερειπίων στους γειτονικούς δρόμους. Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει ολόκληρο το νότιο τμήμα του Μανχάταν.


17:42: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, που βρίσκεται στη Λίμα ακυρώνει το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στην Κολομβία και αναχωρεί για την Ουάσινγκτον.


17:50: Η αεροπορική εταιρεία United Airlines ανακοινώνει από το Παρίσι ότι ένα από τα αεροσκάφη που έπεσαν στα «δίδυμα» κτίρια της ανήκει. Πρόκειται για ένα Boeing 737.


17:55: Στην Ουάσινγκτον κυκλοφοριακή συμφόρηση παραλύει το κέντρο της πόλης και πολλοί πεζοί εγκαταλείπουν την περιοχή γύρω από το Λευκό Οίκο.


18:17: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, καλεί τους συμπολίτες του να εγκαταλείψουν το νότιο Μανχάταν.


– 18:34: Ένα Boeing 757, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Νιούαρκ-Σαν Φρανσίσκο, συνετρίβη στη δυτική Πενσιλβάνια. Η United Airlines ανακοινώνει στη συνέχεια ότι ένα από τα αεροπλάνα της συνετρίβη στην Πενσιλβάνια, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία.


18:38: Η αεροπορική εταιρεία Αmerican Airlines ανακοινώνει με τη σειρά της την απώλεια δύο αεροσκαφών της, που μετέφεραν συνολικά 156 ανθρώπους.


18:53: Η σιδηροδρομική κυκλοφορία διακόπτεται στις βορειανατολικές ΗΠΑ μεταξύ Ουάσινγκτον και Βοστόνης.


19:00: Ένα αεροσκάφος της American Airlines συνετρίβη στο κτίριο του Πενταγώνου, στο ύψος του πρώτου ορόφου.


19:31: Η United Airlines ανακοινώνει από το Παρίσι ότι έχασε και δεύτερο αεροπλάνο της, τύπου Boeing 767, που πραγματοποιούσε την πτήση 175.


19:50: Η εθνοφρουρά καλείται να ενισχύσει τα σωστικά συνεργεία και να διασφαλίσει την τάξη στη Νέα Υόρκη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τζουλιάνι.


20:30: Ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος μετέβη από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα, δηλώνει ότι οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας και υπόσχεται να τιμωρήσει τους υπεύθυνους των τρομοκρατικών ενεργειών στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.


20:50: Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Αντονι Ουίλιαμς, κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.


21:00: Όλες οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές θα παραμείνουν κλειστές το απόγευμα (τοπική ώρα), ανακοινώνεται από την Επιτροπή Λειτουργίας του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου (SEC).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024