Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Οσάμα μπιν Λάντεν στρέφονται οι υποψίες των αμερικανικών Αρχών

Στον Οσάμα μπιν Λάντεν στρέφονται οι υποψίες των αμερικανικών Αρχών

Το κουβάρι των απίστευτων τρομοκρατικών χτυπημάτων προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι υποψίες στρέφονται στο περιβάλλον του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ το FBI έχει ήδη εκδώσει εντάλματα για διεξαγωγή έρευνας σε σπίτια ατόμων, που ενδέχεται να είναι υποστηρικτές του Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

31

Το κουβάρι των απίστευτων τρομοκρατικών χτυπημάτων προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι υποψίες στρέφονται στο περιβάλλον του Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ το FBI έχει ήδη εκδώσει εντάλματα για διεξαγωγή έρευνας σε σπίτια ατόμων, που ενδέχεται να είναι υποστηρικτές του Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι άτομα που συνδέονται με τον Οσάμα μπιν Λάντεν μπορεί να είναι υπεύθυνα για αυτές τις επιθέσεις» ανέφερε αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο CNN. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί έχουν υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Μπιν Λάντεν και των υποστηρικτών του, οι οποίοι συζητούσαν για την επίθεση εναντίον του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου.


Οι αμερικανικές Αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους σε πιθανούς συνδέσμους του Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχου στην Πολιτεία της Φλόριντα. Όπως μεταδίδει το CNN, το FBI έχει ήδη εκδώσει εντάλματα για τη διεξαγωγή έρευνας σε σπίτια υπόπτων στην κομητεία Μπράουαρντ στη νότια Φλόριντα.


Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας αναφέρουν ότι ελάχιστες οργανώσεις στον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν τόσο καλά οργανωμένες και ακριβείς επιθέσεις. Σύμφωνα με τους ίδιους, μία από αυτές τις οργανώσεις είναι η Al Quaida, επικεφαλής της οποίας είναι ο Οσάμα μπιν Λάντεν, που θεωρείται επίσης υπεύθυνος για τις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και την Τανζανία το 1998.


Ωστόσο, ο ίδιος ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος φέρεται να αποποιήθηκε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. «Η τρομοκρατική επιχείρηση αποτελεί ενέργεια κάποιας αμερικανικής οργάνωσης. Δεν έχω ουδεμία σχέση με αυτήν» φέρεται να δήλωσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα Khabrain.


Εξάλλου, οι αμερικανικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμειξης περισσότερων οργανώσεων στα απίστευτα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.


Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, έπειτα από τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός φορτηγού που ήταν γεμάτο εκρηκτικά κάτω από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CBS2.


«Το φορτηγό περιείχε αρκετά εκρηκτικά για να ανατινάξει» την κρεμαστή γέφυρα, όπως είπε δημοσιογράφος του δικτύου, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας. Η ίδια τόνισε οι δύο ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση. Ωστόσο, το CBS2 δεν προσδιορίζει ποια χρονική στιγμή πραγματοποιήθηκε η σύλληψή τους.


«Μόνο ο Μπιν Λάντεν έχει τη δυνατότητα να πλήξει την καρδιά της Αμερικής»


«Μόνο ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχει την ικανότητα να πλήξει την καρδιά της Αμερικής
και σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τον ισλαμικό κόσμο» δήλωσε ο σεΐχης Ομάρ
Μπάκρι, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ισλαμικού Μετώπου, στο οποίο συμμετέχουν
πολλές ισλαμικές οργανώσεις, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην
ιταλική εφημερίδα La Repubblica.


«Μόνο ο Οσάμα μπιν Λάντεν μπορεί να διαθέσει τέτοια δύναμη πυρός για να πλήξει την Αμερική και μόνον το ισλαμικό κίνημα που πιστεύει στον ιερό πόλεμο μπορεί να διαπράξει αυτήν την επίθεση χάρη στην πίστη των μαρτύρων» δήλωσε από την κατοικία του στο Λονδίνο ο Ομαρ Μπάκρι, Σύρος πρόσφυγας και ηγέτης της οργάνωσης Αλ-Μουχατζιρούν.


Για τον ισλαμικό κόσμο είναι μία ημέρα γιορτής και στα τεμένη ολόκληρου του κόσμου και ειδικά στο Λονδίνο, μοιράζουμε γλυκά σε ένδειξη χαράς. Για πρώτη φορά η Αμερική επλήγη στην καρδιά. Για πρώτη φορά η Αμερική έπεσε στα γόνατα. Πρόκειται για ένα μάθημα που θα αλλάξει τον ρου της Ιστορίας» κατέληξε ο Ομάρ Μπάκρι.


Οι ισλαμικές χώρες καταδικάζουν


Η Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης που εκπροσωπεί 57 μουσουλμανικές χώρες, καταδίκασε ένονα τις επιθέσεις στις ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε αντίθετες με το Ισλάμ.


«Καταδικάζουμε αυτές τις εγκληματικές θηριωδίες που καταργούν όλες τις ανθρώπινες αξίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, Αμπντέλ Ουαχάντ Μπελκαζίζ.


Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε από την έδρα της Οργάνωσης, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, τονίζεται ότι «το ισλάμ εξυψώνει την ανθρώπινη ζωή και θεωρεί αυτόν που σκοτώνει άδικα έναν άνθρωπο ως εγκληματία κατά της ανθρωπότητας. Ο μουσουλμανικός κόσμος στο σύνολό του συμμερίζεται τα δεινά του αμερικανικού λαού στην τρομερή αυτή τραγωδία, καταδικάζει τους δράστες και εκφράζει τη συμπάθειά της προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων».




Τελευταία ενημέρωση 14:05

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024