Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμη η αμερικανική ηγεσία για τη «μάχη του καλού με το κακό»

Έτοιμη η αμερικανική ηγεσία για τη «μάχη του καλού με το κακό»

Στην πιο αποφασιστική στιγμή της οκτάμηνης θητείας του, ο Τζορτζ Ο. Μπους δεν δίστασε να κηρύξει τον πόλεμο στους άγνωστους, ως στιγμής, τρομοκράτες που χτύπησαν την Τρίτη τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. «Είναι μία πράξη πολέμου» δήλωσε και έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η «μάχη του καλού με το κακό» και ορκίστηκε να την κερδίσει...

29

Στην πιο αποφασιστική στιγμή της οκτάμηνης θητείας του, ο Τζορτζ Ο. Μπους δεν δίστασε να κηρύξει τον πόλεμο στους άγνωστους, ως στιγμής, τρομοκράτες που χτύπησαν την Τρίτη τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. «Είναι μία πράξη πολέμου» δήλωσε και έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η «μάχη του καλού με το κακό» και ορκίστηκε να την κερδίσει…

«Οι σκόπιμες και θανατηφόρες επιθέσεις που έγιναν χθες εναντίον της χώρας μας ήταν κάτι περισσότερο από πράξεις τρομοκρατίας, ήταν πράξεις πολέμου» ξεκίνησε ο Μπους τις δηλώσεις του, που ακολούθησαν μία συνάντηση με τους κορυφαίους επιτελείς ασφαλείας της χώρας.


«Τώρα ο πόλεμος διεξάγεται σε αμερικανικό έδαφος» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού αναφέρει πως «θα οδηγήσουμε τον κόσμο σ αυτόν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».


«Αυτή η μάχη θα απαιτήσει χρόνο και αποφασιστικότητα, όμως -μην πλανάσθε- θα την κερδίσουμε» ήταν η προειδοποίηση του Μπους, που περιέγραψε την αμερικανική αντίδραση με έναν πιο… γραφικό τρόπο:


«Θα υπάρξει μία μνημειώδης πάλη του καλού με το κακό -αλλά το καλό θα επικρατήσει» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την επόμενη ημέρα των τρομοκρατικών ενεργειών. Και στο κυνήγι των δραστών οι ΗΠΑ θα «ξοδέψουν ότι χρειαστεί», προανήγγειλε.


Προηγουμένως όμως η ηγεσία του Λευκού Οίκου θα ανοίξει τα ομοσπονδιακά ταμεία για να απελευθερώσει κονδύλια που προορίζονται να ανακουφίσουν τους πληγέντες από την τραγωδία.


Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο αντάλλαξαν όρκους να ριχτούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. «Οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ υπογράμμισαν την ανάγκη να ενδυναμωθεί η συνεργασία στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας στην πάλη κόντρα στην τρομοκρατία» έλεγε η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024