Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράκ πιστεύει ότι μπορεί να πάρει «εντός ημερών» το Ραμάντι

Το Ιράκ πιστεύει ότι μπορεί να πάρει «εντός ημερών» το Ραμάντι

Καθώς η προέλαση της ISIS στο Ραμάντι έχει βάλει φωτιά στη συζήτηση γύρω από την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθείται εναντίον των τζιχαντιστών, ο ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι υποστήριξε ότι η Βαγδάτη μπορεί να ανακαταλάβει την πόλη «εντός ημερών», αλλά είπε ότι χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από το εξωτερικό. Απαντώντας στις ασυνήθιστα σφοδρές επικρίσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας, είπε πως στον υπουργό «μάλλον έχουν "ταΐσει" λανθασμένες πληροφορίες».

Καθώς η προέλαση της ISIS στο Ραμάντι έχει βάλει φωτιά στη συζήτηση γύρω από την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθείται εναντίον των τζιχαντιστών, ο ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι υποστήριξε ότι η Βαγδάτη μπορεί να ανακαταλάβει την πόλη «εντός ημερών», αλλά είπε ότι χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από το εξωτερικό.

Με το Ραμάντι, η ISIS ελέγχει το μεγαλύτερο τμήματα της ιρακινής επαρχίας του Ανμπάρ. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Συρία, και τον έλεγχο όλης της μεθορίου (εκτός από ένα κουρδικό τμήμα στο βορρά), ιδιαίτερα η Βαγδάτη αισθάνεται την πίεση -αλλά και τις επικρίσεις- να γίνονται να ασφυκτικές.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ είχε απομακρυνθεί από την ηπιότητα με την οποία μέχρι τώρα οι ΗΠΑ εξέφραζαν την δυσφορία τους για την αδυναμία των ιρακινών αρχών να αντιμετωπίσουν την ISIS: «Μπορούμε να τους δώσουμε όπλα και να τους εκπαιδεύσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τους δώσουμε τη θέληση να πολεμήσουν» είπε με νόημα ο Κάρτερ.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Αμπάντι, σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC, είπε πως οι ιρακινές δυνάμεις μπορούν να ανακαταλάβουν «μέσα σε ημέρες» το Ραμάντι, αλλά «χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού».

Ο Αμπάντι δήλωσε επίσης «έκπληκτος» από τις αναφορές του αμερικανού υπουργού Άμυνας.

Ο Α.Κάρτερ, είπε ο ιρακινός πρωθυπουργός, «ήταν πολύ υποστηρικτός απέναντι στο Ιράκ και είμαι βέβαιος ότι τον έχουν «ταΐσει» λανθασμένες πληροφορίες», απορρίπτοντας τις αναφορές πως οι ιρακινοί στρατιώτες εγκατέλειψαν ουσιαστικά αμαχητί την πόλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024