Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύμα απεργιών στην Ολλανδία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Κύμα απεργιών στην Ολλανδία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Εκατοντάδες χιλιάδες ολλανδοί εργαζόμενοι αναμένεται να κατεβούν στους δρόμους, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους. Οι κινητοποιήσεις, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν πάνω από ένα μήνα, θα αρχίσουν την Τρίτη με μια διαδήλωση των τραυματιοφορέων. Θα διευρυνθούν με απεργίες σε διάφορους κλάδους τις επόμενες εβδομάδες.

Εκατοντάδες χιλιάδες ολλανδοί εργαζόμενοι αναμένεται να αρχίσουν διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν πολλές εβδομάδες, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους.

Η ολλανδική συνομοσπονδία εργατικών ενώσεων, FNV ανακοίνωσε ότι η διαπραγμάτευση στην οποία εκπροσωπούσε 700.000 εργαζομένους—από αστυνομικούς και πληρώματα ασθενοφόρων μέχρι εργαζομένους στον τομέα του μετάλλου και δημοσίους υπαλλήλους—κατέληξαν σε αδιέξοδο λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τους μισθούς και η προθεσμία που είχε οριστεί για την ολοκλήρωση των συνομιλιών παρήλθε.

«Φθάσαμε στο όριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Τον Χερτς, επικεφαλής της FNV. «Οι εργοδότες συνεχίζουν να προσέρχονται στο τραπέζι με όλο και χειρότερους όρους για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ ο κόσμος χάνει μέρος του μισθού του εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην Ολλανδία οι μεγάλοι εργοδότες, τόσο δημόσιες επιχειρήσεις όσο και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, διαπραγματεύονται μακροχρόνιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τα συνδικάτα.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν πλέον διακοπεί, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να αρχίσουν εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις, που εκτιμάται πως θα διαρκέσουν πάνω από έναν μήνα, θα αρχίσουν την Τρίτη με μια διαδήλωση των τραυματιοφορέων. Θα διευρυνθούν με απεργίες σε διάφορους τομείς τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της FNV.

Η ολλανδική οικονομία μόλις αρχίζει να ανακάμπτει έπειτα από χρόνια στασιμότητας. Πολλοί Ολλανδοί εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να παγώνουν λόγω των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024