Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kινητοποίηση κατά της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προωθεί ο Ρέντσι

Kινητοποίηση κατά της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προωθεί ο Ρέντσι

Πανιταλική κινητοποίηση οργανώνεται σήμερα, Τρίτη, σε επτά μεγάλες πόλεις της χώρας κατά της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Ανάμεσα σε άλλα, καθηγητές και μαθητές αντιδρούν στο λεγόμενο «Καλό Σχολείο» και λένε «όχι» στους διευθυντές-μάνατζερ.

Πανιταλική κινητοποίηση οργανώνεται σήμερα, Τρίτη, σε επτά μεγάλες πόλεις της χώρας κατά της μεταρρύθμισης στην Παιδεία που προωθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα του εκπαιδευτικού τομέα έχουν κηρύξει απεργία και οι κύριες πορείες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ρώμη και το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην πορεία της ιταλικής πρωτεύουσας συμμετέχουν την ώρα αυτή περισσότεροι από 100.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η κινητοποίηση απορρίπτει τη μεταρρύθμιση του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού για το λεγόμενο «Καλό Σχολείο» (la Buona Scuola).

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος των ιταλών εκπαιδευτικών λέει «όχι» στους διευθυντές σχολείων-μάνατζερ (με δυνατότητα να επιλέγουν τους καθηγητές), καταγγέλλουν ότι αντί για τις 150.000 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών που είχαν προγραμματισθεί θα πραγματοποιηθούν μόνον 100.000 και κρίνουν ανεπαρκή τα 3 δισεκ. ευρώ που έχει διαθέσει έως τώρα η κυβέρνηση.

Στενοί συνεργάτες του Ρέντσι έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση μπορεί να τροποποιηθεί εν μέρει μέχρι την τελική έγκρισή της από το ιταλικό Κοινοβούλιο και ότι υπάρχει εποικοδομητική διάθεση για διάλογο.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας Στεφάνια Τζανίνι είπε ότι η σημερινή απεργία έχει «πολιτικό χαρακτήρα», προσθέτοντας ότι οι σημερινές πορείες στην πραγματικότητα δεν συνδέονται με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας Παιδείας.

«Ο Ρέντσι και η κυβέρνησή του εργάζονται για μια Παιδεία μόνον προς όφελος της οικονομικής ελίτ, όχι για όλους τους πολίτες, οι λιγοστοί οικονομικοί πόροι διατίθενται μόνον για τα σχολικά συγκροτήματα των πιο εύπορων περιοχών», απάντησε η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil Σουζάνα Καμούσο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024