Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μετανάστες σε νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μετανάστες σε νέα τραγωδία στη Μεσόγειο

Φόβους ότι δεκάδες μετανάστες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους σε νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, εξέφρασε την Τρίτη η οργάνωση Save the Children. Σύμφωνα με την οργάνωση, επιζώντες της νέας ναυτικής τραγωδίας που έφτασαν στην Κατάνια, δήλωσαν στις υπηρεσίες αρωγής ότι περίπου 40 από τους συνταξιδιώτες τους έπεσαν από το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν και πιθανώς να πνίγηκαν.

Φόβους ότι δεκάδες μετανάστες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους σε νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, εξέφρασε την Τρίτη η οργάνωση Save the Children.

Σύμφωνα με την οργάνωση, επιζώντες της νέας ναυτικής τραγωδίας που έφτασαν στην Κατάνια, δήλωσαν στις υπηρεσίες αρωγής ότι περίπου 40 από τους συνταξιδιώτες τους έπεσαν από το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν και πιθανώς να πνίγηκαν.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και την Σικελία.

Περίπου 194 μετανάστες που έφτασαν στην Κατάνια μετά τη διάσωσή τους δήλωσαν ότι ένα από τα φουσκωτά στα οποία επέβαιναν έσκασαν από τη ζέστη.

Μαρτυρίες επιζώντων αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς που έπεσαν στη θάλασσα δεν γνώριζαν κολύμπι. Οι μετανάστες προέρχονται από τη Γκάνα, το Μάλι, την Γκάμπια, τη Σενεγάλη και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Νωρίτερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι ξεκίνησαν στη Μεσόγειο επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και ιατρικής βοήθειας διέσωσαν σε ένα 24ωρο 369 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε δραματική αύξηση των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών. Σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, σε διάστημα τριών ημερών -μέχρι την Κυριακή- διασώθηκαν περίπου 7.000 μετανάστες.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

    Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024