Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία: Εκτελέστηκαν οι οκτώ από τους εννέα για ναρκωτικά

Ινδονησία: Εκτελέστηκαν οι οκτώ από τους εννέα για ναρκωτικά

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκαν, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) οι οκτώ από τους εννέα καταδικασθέντες για υπόθεση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ινδονησίας. Την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να απονεμηθεί χάρη στην φιλιππινέζα, Μέρι Τζέιν Βελάσκο.

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκαν οι οκτώ από τους εννέα καταδικασθέντες για υπόθεση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ινδονησίας. Την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να δοθεί χάρη στην φιλιππινέζα, Μέρι Τζέιν Βελάσκο.

Στη Μανίλα δεκάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της Ινδονησίας. Με το που έγινε γνωστή η απονομή χάρης στην Βελάσκο, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του προέδρου των Φιλιππίνων με τις Αρχές της Ινδονησίας. Η αστυνομία των Φιλιππίνων εντόπισε και συνέλαβε μια συνεργό της Βελάσκο.

Τώρα, η νεαρή φιλιππινέζα και μητέρα δύο παιδιών που γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα, καλείται να καταθέσει εις βάρος της.

Οι υπόλοιποι που οδηγήθηκαν στο απόσπασμα ήταν τέσσερις νιγηριανοί, δύο αυστραλοί, ένας ινδονήσιος και ένας βραζιλιάνος.

Υπό εξέταση βρίσκεται ακόμη η έφεση που έχει υποβάλει γάλλος υπήκοος.

Η εκτέλεση των καταδικασθέντων είχε καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες εξαιτίας νομικών προσφυγών της τελευταίας στιγμής.

Τη Δευτέρα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ινδονησίας ενέκρινε αίτημα των δικηγόρων των δύο αυστραλών, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι εκτελέσεις δεν θα καθυστερούσαν περαιτέρω.

Ύστατη έκκληση να μην προχωρήσουν στις εκτελέσεις ως πρώτο βήμα προς την κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.

Στη συνέχεια, τονίζει, οι αρχές της Ινδονησίας θα πρέπει να επεξεργασθούν και να εφαρμόσουν μορατόριουμ για την μη εφαρμογή της θανατικής ποινής στη χώρα μέχρι την πλήρη κατάργησή της.

Η χώρα έχει μια από τις σκληρότερες νομοθεσίες κατά των ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, από το 2013 ίσχυε μορατόριουμ στην εκτέλεση των θανατικών ποινών, γεγονός το οποίο διεκόπη απόψε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024