Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν κατά πάντων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Ερντογάν κατά πάντων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα τις επικριτικές δηλώσεις κατά ξένων ηγετών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Γενοκτονία των Αρμενίων. «Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία» είπε ο Ερντογάν καλώντας τούς ηγέτες των χωρών αυτών «να καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα τις επικριτικές δηλώσεις κατά ξένων ηγετών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Κατά τη διάρκεια διάσκεψης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους προέδρους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον όρο «Γενοκτονία» στις τελετές μνήμης, ότι «υποστηρίζουν θέσεις που βασίζονται στα αρμενικά ψέματα».

«Θα προτιμούσαμε να μην έχουν έρθει στην Αρμενία ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Ολάντ» είπε ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην παρουσία του ρώσου και του γάλλου προέδρου στην τελετή μνήμης στο Ερεβάν, στη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες κάλεσαν την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

«Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία» είπε ο Ερντογάν καλώντας τούς ηγέτες των χωρών αυτών «να καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας».

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε στρέψει ξανά τα πυρά του κατά του προέδρου της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ και του Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη που φορά που γερμανός πρόεδρος αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία.

Ο Ερντογάν στράφηκε ξανά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την έκκληση που απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Απριλίου προς την Τουρκία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Ε, Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουμε ανάγκη τις σκέψεις σας, κρατείστε τις για σας… Έχουν αυτιά που δεν ακούν, μάτια που δεν βλέπουν και γλώσσες που δεν λένε την αλήθεια» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024