Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 7,8 βαθμών χτύπησε το Νεπάλ, ξεπερνούν τους 750 οι νεκροί

Σεισμός 7,8 βαθμών χτύπησε το Νεπάλ, ξεπερνούν τους 750 οι νεκροί

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών, σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80χλμ ανατολικά της πόλης Ποκάρα. Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμα και με τα χέρια να απεγκλωβίσουν πολίτες. Οι Αρχές μιλούν για 758 νεκρούς. Η δόνηση έγινε αισθητή στο Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας, ενώ ταρακούνησε ακόμα και το Έβερεστ.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80χλμ ανατολικά της πόλης Ποκάρα.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για 758 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, όπως και οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίων.
{{{ map }}}
Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2χλμ. Η αρχική εκτίμηση των αμερικανών ήταν για δόνηση 7,5 βαθμών και εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων.

Δεκάδες είναι οι μετασεισμοί, ορισμένοι από τους οποίους είναι ισχυρότατοι με τον πλέον ισχυρό να φτάνει τους 6,6 βαθμούς.


Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας. «Μπορείτε να δείτε τις εικόνες από τις κάμερες. Όλα έτρεμαν για ένα λεπτό, ίσως και περισσότερο» δήλωσαν στο Reuters δημοσιογράφοι του δικτύου NDTV με έδρα το Νέο Δελχί.

Aργότερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, λόγω του σεισμού. Αναφέρθηκαν επίσης έξι νεκροί στο Θιβέτ και δύο στο Μπανγκλαντές.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού κατέρρευσαν εκατοντάδες κτίρια, βουδιστικοί ναοί, αλλά και ένας πύργος του 19ου αιώνα. Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του.

Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι από όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.

Το CNN μετέδωσε ότι από τη δόνηση προκλήθηκαν χιονοστοιβάδες στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ομάδα ορειβατών και να βρουν τραγικό θάνατο οκτώ άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024