Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξέσπασε καβγάς Τουρκίας-Ρωσίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ξέσπασε καβγάς Τουρκίας-Ρωσίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από τους οθωμανούς το 1915 αποτελούν Γενοκτονία προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία απάντησε σκληρά, αλλά και δηκτικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές δολοφονίες και εξορίες της Ρωσίας σε Καύκασο και Ανατολική Ευρώπη, θεωρούμε ότι εκείνη γνωρίζει καλύτερα τι είναι γενοκτονία και ποιες είναι οι νομικές της επεκτάσεις». 

Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από τους οθωμανούς το 1915 αποτελούν Γενοκτονία προκάλεσε την οργή της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία απάντησε σκληρά, αλλά και δηκτικά:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές δολοφονίες και εξορίες της Ρωσίας σε Καύκασο και Ανατολική Ευρώπη, θεωρούμε ότι εκείνη γνωρίζει καλύτερα τι είναι γενοκτονία και ποιες είναι οι νομικές της επεκτάσεις».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζονται και απορρίπτονται οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου.

«Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μαζικές σφαγές. Σήμερα, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Αρμενίας» τόνισε από το Ερεβάν ο Πούτιν.

Ένα βήμα πριν την αναγνώριση η Γερμανία

Πιο κοντά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων βρίσκεται και η Γερμανία. Μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ, το Κοινοβούλιο της χώρας ξεκίνησε τη διαδικασία για την υιοθέτηση νόμου που θα χαρακτηρίζει τη μαζική εξόντωση των Αρμενίων από τους οθωμανούς ως Γενοκτονία.

Η επίσημη ψηφοφορία αναμένεται το καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ είχε αντιταχθεί σε αυτή την κίνηση, ωστόσο, ακόμα και βουλευτές από το ίδιο της το κόμμα κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να αλλάξει και εκείνη στάση.

«Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο οποίος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε σε καθεδρικό Ναό του Βερολίνου για την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει και γερμανική ευθύνη στα τραγικά γεγονότα εκείνης της εποχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024