Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Σεβασμό στις δεσμεύσεις χωρίς λιτότητα υπόσχονται οι σοσιαλιστές

Πορτογαλία: Σεβασμό στις δεσμεύσεις χωρίς λιτότητα υπόσχονται οι σοσιαλιστές

Τη δέσμευση ότι θα βάλουν τέλος στην λιτότητα ανέλαβαν οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Φθινοπώρου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς την ΕΕ. Η κυβέρνηση Κοέλιο απαντά ότι πρόκειται για «σπατάλες και επιστροφή στο παρελθόν».

Τη δέσμευση ότι θα βάλουν τέλος στην λιτότητα ανέλαβαν οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Φθινοπώρου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς την ΕΕ.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κοέλιο απαντά ότι πρόκειται για «σπατάλες και επιστροφή στο παρελθόν», δηλαδή στο 2011, που τελικά οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Σοσιαλιστές να προηγούνται έναντι του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού.

«Υπάρχει εναλλακτική επιλογή, είναι δυνατόν να γυρίσουμε τη σελίδα της λιτότητας και να έχουμε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα» δήλωσε ο ηγέτης τους Αντόνιο Κόστα.

Το σχέδιο προβλέπει μέση ετήσια ανάπτυξη 2,6% για το χρονικό διάστημα 2016-2019, σε σύγκριση με το 0,9% του περασμένου έτους.

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 3% το 2016, από 3,2% που αναμένεται για το 2015 από την Επιτροπή και να πέσει σταδιακά στο 0,9% το 2019.

Το σχέδιο που προετοιμάζεται από τους οικονομολόγους του κόμματος συνεπάγεται μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο 7% το 2018, από 11% που είναι τώρα, και μετά επιστροφή στο προηγούμενο επίπεδο μέσω μισής μονάδας αύξησης ανά έτος για το χρονικό διάστημα 2019-2026.

Για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης, οι Σοσιαλιστές προτείνουν σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 4% για το χρονικό διάστημα 2016-2018.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024