Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Guardian: Σοβαρά τραυματισμένος ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Guardian: Σοβαρά τραυματισμένος ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές του Guardian. Επικαλούμενη ιρακινό αξιωματούχο, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι στην αρχή υπήρχε η αντίληψη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους θα υπέκυπτε στα τραύματα του και γι’ αυτό ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σχεδίαζαν τότε τη διάδοχη κατάσταση.

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές του Guardian.

Αξιωματούχος στο Ιράκ, ο οποίος συνδέεται με την οργάνωση των τζιχαντιστών, αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Αλ Μπαγκντάντι υπέστη σοβαρά τραύματα σε αεροπορική επιδρομή από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην αρχή υπήρχε η αντίληψη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους θα υπέκυπτε στα τραύματα του και γι’ αυτό ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σχεδίαζαν τότε τη διάδοχη κατάσταση. Αν και σταδιακά παρουσιάζει βελτίωση, ο Αλ Μπαγκντάντι δεν ελέγχει – τουλάχιστον επί καθημερινής βάσεως – την οργάνωση.

Δύο αξιωματούχοι – ένας δυτικός διπλωμάτης και ένας ιρακινός σύμβουλος- επιβεβαίωσαν πως η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στην Αλ Μπαάζ, συνοικία στη Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με τον δυτικό διπλωμάτη, στόχος της επίθεσης ήταν κομβόι τριών αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Αξιωματούχοι ωστόσο δεν ήταν σε θέση τότε να γνωρίζουν αν ο Αλ Μπαγκντάντι επέβαινε σε κάποιο από τα τρία αυτοκίνητα.

Εκτιμάται ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους περνούσε μακρά χρονικά διαστήματα στην Αλ Μπαάζ, περίπου 300 χλμ. δυτικά της Μοσούλης, προπυργίου της οργάνωσης, λόγω της μειωμένης στρατιωτικής κάλυψης των ΗΠΑ στην περιοχή.

Πληροφορίες περί τραυματισμού του Αλ Μπαγκντάντι υπήρχαν επίσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, οι οποίες ωστόσο ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024