Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για εκατοντάδες μετανάστες που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο

Συναγερμός για εκατοντάδες μετανάστες που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο

Άλλα δύο πλοιάρια με εκατοντάδες μετανάστες κινδυνεύουν στα νερά της Μεσογείου τη στιγμή που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Κανάλι της Σικελίας. Οι αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας έχουν κινητοποιηθεί για τη διάσωση των μεταναστών, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στη Μεσόγειο είναι πολύ περισσότερο από ένα ναυάγιο­· είναι ανθρωπιστική κρίση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σε κίνδυνο ένα φουσκωτό με 100-150 επιβαίνοντες και μεγαλύτερο πλοίο με περίπου 300 μετανάστες...

Άλλα δύο πλοιάρια κινδυνεύουν στα νερά της Μεσογείου τη στιγμή που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Κανάλι της Σικελίας. Οι αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας έχουν κινητοποιηθεί για τη διάσωση των μεταναστών, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στη Μεσόγειο είναι πολύ περισσότερο από ένα ναυάγιο­· είναι ανθρωπιστική κρίση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το ένα από τα σκάφη που κινδυνεύει είναι φουσκωτό με 100 έως 150 επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 μιλίων από τις ακτές της Λιβύης. Το δεύτερο είναι μεγαλύτερο και μεταφέρει περίπου 300 μετανάστες, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Μάλτας, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι αρχές των δύο κρατών συνεργάζονται για τη διάσωση των μεταναστών που διατρέχουν σε κίνδυνο -επαναλαμβάνοντας παράλληλα το αίτημα για έκτακτη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) στη Ρώμη ανακοίνωσε ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από επιβαίνοντα σε πλοιάριο που μεταφέρει περισσότερους από 300 μετανάστες. Το ίδιο άτομο δήλωσε ότι συνολικά τρία πλοιάρια χρειάζονται βοήθεια σε διεθνή ύδατα, ενώ τουλάχιστον 20 από τους μετανάστες που βρίσκονται στο ίδιο πλοιάριο με αυτόν είναι νεκροί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024