Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνεται η δημοτικότητα του Ολάντ, αλλά παραμένει πίσω στις δημοσκοπήσεις

Αυξάνεται η δημοτικότητα του Ολάντ, αλλά παραμένει πίσω στις δημοσκοπήσεις

Αυξημένα είναι τα ποσοστά της δημοτικότητας του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όμως στην πλειονότητά τους οι γάλλοι ψηφοφόροι παραμένουν δυσαρεστημένοι με την απόδοσή του, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το εάν θα καταφέρει να επανεκλεγεί. Είναι χαρακτηριστικό πως, βάσει της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται το Σάββατο, εάν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο.

Αυξημένα είναι τα ποσοστά της δημοτικότητας του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, όμως στην πλειονότητά τους οι γάλλοι ψηφοφόροι παραμένουν δυσαρεστημένοι με την απόδοσή του, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για το εάν θα καταφέρει να επανεκλεγεί.

Στη δημοσκόπηση της Opinionway, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro, το 20% των ψηφοφόρων εγκρίνει την προεδρία του Ολάντ, ποσοστό κατά πέντε μονάδες υψηλότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ωστόσο, τρία χρόνια αφότου ανέλαβε την προεδρία της χώρας, περίπου το 79% των Γάλλων δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η δημοτικότητα του Ολάντ είχε πέσει στο 13%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για γάλλο αρχηγό κράτους.

Η θέση του βελτιώθηκε εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε τις ένοπλες επιθέσεις ισλαμιστών τον Ιανουάριο στο Παρίσι, όμως έχει ακόμη μακρύ δρόμο για να μπορεί να ελπίζει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinionway, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα μπορούσε ούτε καν να περάσει στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Βάσει της έρευνας, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών θα ερχόταν τρίτος και ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος UMP θα επικρατούσε, ενώ η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση.

Ο Ολάντ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η χειρότερη επίδοση του προέδρου είναι στην οικονομία, καθώς μόνο το 14% των γάλλων ψηφοφόρων εγκρίνει τους χειρισμούς του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024