Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεδίο πολέμου πόλη στο βόρειο Μεξικό μετά τη σύλληψη αρχηγού καρτέλ

Πεδίο πολέμου πόλη στο βόρειο Μεξικό μετά τη σύλληψη αρχηγού καρτέλ

Ένοπλες συγκρούσεις, οδοφράγματα και πυρπολήσεις οχημάτων έκαναν πεδίο πολέμου την μεξικανική Ρεϊνόσα, πόλη πάνω στα σύνορα με το Τέξας, μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών του «Καρτέλ του Κόλπου». Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους ένα από τα κορυφαία στελέχη του καρτέλ στην επαρχία Ταμαουλίπας, έχουν οδηγηθεί στην Πόλη του Μεξικό ενώ ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον τρεις νεκρούς -κατά άλλες αναφορές πέντε, μεταξύ των οποίων δύο περαστικοί.

Ένοπλες συγκρούσεις, οδοφράγματα και πυρπολήσεις οχημάτων έκαναν πεδίο πολέμου την μεξικανική Ρεϊνόσα, πόλη πάνω στα σύνορα με το Τέξας, μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών του «Καρτέλ του Κόλπου»

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους ένα από τα κορυφαία στελέχη του καρτέλ στην επαρχία Ταμαουλίπας, έχουν οδηγηθεί στην Πόλη του Μεξικό ενώ ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον τρεις νεκρούς -κατά άλλες αναφορές πέντε, μεταξύ των οποίων δύο περαστικοί.

Η αστυνομία είχε συλλάβει νωρίτερα το ηγετικό στέλεχος του Καρτέλ του Κόλπου Χοσέ Ροντρίγκεζ Σάντεζ, τον λεγόμενο El Gafe («Ο Γρουσούζης»). Μαζί με αυτόν συνελήφθησαν και άλλα κορυφαία στελέχη, που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα.

Οι συλλήψεις όμως πυροδότησαν συγκρούσεις με την αστυνομία στην πόλη. Οχήματα πυρπολήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για οδοφράγματα στις ανταλλαγές πυρών με την αστυνομία, η οποία και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Οι αρχές της περιφέρειας της Ταμαουλίπας ανέφεραν πως σκοτώθηκαν τρεις ένοπλοι και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας ανέφεραν επίσης ότι σκοτώθηκαν δύο περαστικοί, πληροφορία ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Ρεϊνόσα βρίσκεται πάνω στον Ρίο Γκράντε και ουσιαστικά αποτελεί ενιαία αστική περιοχή με το ΜακΆλλεν, στην αμερικανική πλευρά της μεθορίου. Η μεξικανική πλευρά μαστίζεται από συγκρούσεις μεταξύ του Καρτέλ του Κόλπου και των Ζέτας, με φόντο τους ευαίσθητους συσχετισμούς για τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Ταμαουλίπας, πύλης εισόδου για την αγορά ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024