Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αυστραλιανή αστυνομία «απέτρεψε ισλαμιστικό χτύπημα» στη Μελβούρνη

Η αυστραλιανή αστυνομία «απέτρεψε ισλαμιστικό χτύπημα» στη Μελβούρνη

Η αστυνομία της Μελβούρνης ανέφερε πως συνέλαβε εφήβους που θεωρεί ότι σκόπευαν, «εμπνευσμένοι» από την τζιχαντιστική ISIS, να προχωρήσουν σε επίθεση στο μνημείο για τους πεσόντες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίθεση, κατά την αστυνομία, θα γινόταν με «αιχμηρά όπλα» -αν και δεν φαίνεται ότι θα επρόκειτο για δημόσιους αποκεφαλισμούς- την επόμενη εβδομάδα, για την επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης.

Η αστυνομία της Μελβούρνης ανέφερε πως συνέλαβε εφήβους που θεωρεί ότι σκόπευαν, «εμπνευσμένοι» από την τζιχαντιστική ISIS, να προχωρήσουν σε επίθεση στο μνημείο για τους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επίθεση, κατά την αστυνομία, θα γινόταν με «αιχμηρά όπλα» -αν και δεν φαίνεται ότι θα επρόκειτο για δημόσιους αποκεφαλισμούς- την επόμενη εβδομάδα, για την επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πρωί του Σαββάτου προχώρησε σε συντονισμένες εφόδους σε διάφορα σπίτια υπόπτων στην ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης.

Στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο 18χρονοι για κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία. Στα σπίτια τους, ανέφερε, βρέθηκαν στοιχεία που έδειχναν πως οι ύποπτοι είχαν «εμπνευστεί» από την ISIS.

Ο ένας εξ αυτών, ο 18χρονος Σεβντέτ Μπεσίμ, οδηγήθηκε ήδη ενώπιον δικαστή και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικής πράξης. Σε δεύτερο συλληφθέντα αναμένεται επίσης να απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία.

Τρίτο πρόσωπο, ένας 18χρονος, συνελήφθη με την κατηγορία οπλοκατοχής και οι τελευταίοι δύο που τέθηκαν υπό κράτηση, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος, «συνεργάζονται με την έρευνα», όπως αναφέρεται.

Η φερόμενη επίθεση θα γινόταν, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, την ερχόμενη εβδομάδα στο μνημείο για το AZNAC (Εκστρατευτικό Σώμα Αυστραλών και Νεοζηλανδών) για την 100ή επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης.

Στόχος φαίνεται ότι θα ήταν η αστυνομία και η επίθεση, υποστηρίζεται, δεν θα γινόταν με αποκεφαλισμούς σε δημόσιο χώρο -είδος επίθεσης που η Αυστραλία φοβάται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και αύξησε το επίπεδο συναγερμού. Τα μέτρα ασφαλείας στις εκδηλώσεις για την επέτειο θα αυξηθούν, όπως ανέφερε η Μελβούρνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024