Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώδεκα χιλιάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία σε έξι ημέρες

Δώδεκα χιλιάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία σε έξι ημέρες

Δώδεκα χιλιάδες πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες έξι ημέρες. Έντονη είναι η δυσκολία στην εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία τους και είναι πιθανόν οι κατά τόπους νομάρχες να αποφασίσουν το στήσιμο νέων καταυλισμών σε εκτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια στιγμή, στον εισαγγελέα οδηγούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες που πέταξαν στη θάλασσα δώδεκα χριστιανούς συνταξιδιώτες τους. Ανησυχία εκφράζεται παράλληλα για τυχόν παρείσφρηση εξτρεμιστικών στοιχείων στα κύματα μεταναστών που καταφθάνουν συνεχώς.

Δώδεκα χιλιάδες πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες έξι ημέρες. Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει έντονη δυσκολία στην εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία τους και είναι πιθανόν τις επόμενες ώρες οι κατά τόπους νομάρχες να αποφασίσουν το στήσιμο νέων καταυλισμών σε εκτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Περιοχές όπως η Σικελία και το Λάτσιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη, είναι υπερπλήρεις, ενώ στο βορρά, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου και στην Βάλε Ντ’ Αόστα -που συνορεύει με την Γαλλία, παρατηρείται απροθυμία στο να διατεθούν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή, όπως υπογραμμίζει την Παρασκευή ο ιταλικός τύπος, πηγές της εισαγγελίας του Παλέρμο της Σικελίας εκφράζουν ανησυχία για τυχόν παρείσφρυση εξτρεμιστικών μουσουλμανικών στοιχείων στα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν συνεχώς στην Σικελία, στην Καλαβρία και την Απουλία.

Οι εισαγγελείς πρόκειται να ανακρίνουν την Παρασκευή τους 15 μουσουλμάνους μετανάστες με καταγωγή από το Μαλί, την Γουινέα Μπισάου και την Σενεγάλη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πέταξαν στην θάλασσα 12 χριστιανούς συνταξιδιώτες τους.

Βάσει των μαρτυριών και των στοιχείων που έχει συλλέξει μέχρι τώρα ο αρμόδιος δικαστικός, θεωρείται πολύ πιθανό να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση των 15 σε φυλάκιση.

Σύμφωνα με ιταλούς δημοσιογράφους, αιτία του πνιγμού των 12 χριστιανών επιβατών μπορεί να είναι η θρησκευτική τους και μόνον ταυτότητα. Να θεώρησαν, δηλαδή, οι δράστες, ότι οι χριστιανοί επιβαίνοντες στο πλεούμενο θα μπορούσαν με την παρουσία τους ακόμη και να απομακρύνουν την εύνοια του Αλλάχ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024