Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»: Διαδηλώτρια διέκοψε τη συνέντευξη Ντράγκι

«Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»: Διαδηλώτρια διέκοψε τη συνέντευξη Ντράγκι

Διακόπηκε προσωρινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη όταν νεαρή γυναίκα πήδηξε επάνω στο πόντιουμ φωνάζοντας «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ». Στις εικόνες φαίνεται να σκαρφαλώνει στο τραπέζι μπροστά στον εμβρόντητο Ντράγκι, χαρτιά να ανεμίζουν στον αέρα και η ίδια να μεταφέρεται στη συνέχεια εκτός της αίθουσας σηκωτή... Πίσω από την διαμαρτυρία οι Femen.

Διακόπηκε προσωρινά η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη όταν νεαρή γυναίκα πήδηξε επάνω στο πόντιουμ φωνάζοντας στα αγγλικά «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ».

Στις εικόνες φαίνεται να σκαρφαλώνει στο τραπέζι μπροστά στον εμβρόντητο Ντράγκι, χαρτιά να ανεμίζουν στον αέρα και η ίδια να μεταφέρεται στη συνέχεια εκτός της αίθουσας σηκωτή…

Με μήνυμά τους στο Twitter οι ακτιβίστριες της ομάδας Femen δήλωσαν ότι βρίσκονται πίσω από τη διαμαρτυρία.

Η νεαρή, περίπου 20 ετών, «έλουσε» τον επικεφαλής της ΕΚΤ με χαρτιά και κάτι που έμοιαζε με κομφετί. Έκπληκτος ο Ντράγκι, σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του.

«Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ» φώναζε στα αγγλικά, με γερμανική προφορά.

Στο μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η νεαρή, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, ήταν γραμμένο το ίδιο σύνθημα με διαφορετική την ορθογραφία της λέξης δικτατορία (που παραπέμπει αλλού…): «End ECB Dick-tatorship».

Η ΕΚΤ σταμάτησε την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου την ώρα που άνδρες της ασφάλειας άρπαξαν τη νεαρή για να την απομακρύνουν. Εκείνη πάντως πρόλαβε να σηκώσει το χέρι της και να σχηματίσει με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης χαμογελώντας, καθώς δύο άνδρες με γκρι κοστούμια την απομάκρυναν κρατώντας την από τα χέρια και τα πόδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024