Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Νέα πορεία κατά της αστυνομικής βίας

Νέα Υόρκη: Νέα πορεία κατά της αστυνομικής βίας

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη εναντίον της αστυνομικής βίας, μετά τους πρόσφατους θανάτους δύο άοπλων μαύρων. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στο Λος Αντζελες και στο Σικάγο.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη εναντίον της αστυνομικής βίας, μετά τους πρόσφατους θανάτους δύο άοπλων μαύρων. Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στο Λος Αντζελες και στο Σικάγο.

Στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους νέοι, αφροαμερικανοί, λατίνοι και λευκοί, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε τις δολοφονίες από την αστυνομία», ή «η ζωή των μαύρων μετράει». Ζήτησαν επίσης να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους μαύρους που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς τους τελευταίους μήνες.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από τη Γιούνιον Σκουέαρ, στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της οργάνωσης Stop Mass Incarceration Network. Προβλεπόταν να ολοκληρώσουν την πορεία μπροστά από την έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης, αλλά ορισμένοι από τους διαδηλωτές πήγαν στη γέφυρα του Μπρούκλιν κι εμπόδισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσω αυτής.

Πολλοί από αυτή την ομάδα διαδηλωτών συνελήφθησαν, όπως δήλωσε η Ντέμπρα Σουίτ, μια εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Έχουν πυροβοληθεί 90 άοπλοι

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της πορείας, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα 90 άοπλοι άνθρωποι έχουν δεχθεί πυρά αστυνομικών.

Τη Δευτέρα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος ενός εθελοντή βοηθού σερίφη στην Οκλαχόμα για τη δολοφονία, στις 2 Απριλίου, του 44χρονου Έρικ Χάρις.

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον αστυνομικού στη Νότια Καρολίνα ο οποίος στις 4 Απριλίου πυροβόλησε και σκότωσε τον 50χρονο Γουόλτερ Σκοτ, όταν αυτός επιχείρησε να διαφύγει από αστυνομικό έλεγχο ρουτίνας.

Το περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε με την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου. Στο βίντεο ο αστυνομικός εικονίζεται να πυροβολεί οκτώ φορές προς την κατεύθυνση του άνδρα που τρέχει, πριν ο τελευταίος καταρρεύσει.

Αυτές οι δύο υποθέσεις, οι οποίες προστέθηκαν σε πολλές άλλες, προκάλεσαν πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024