Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ομπάμα σκοπεύει να βγάλει την Κούβα από τη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Ο Ομπάμα σκοπεύει να βγάλει την Κούβα από τη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι σκοπεύει να αφαιρέσει την Κούβα από τη λίστα των κρατών που σύμφωνα με τις ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπ.Ομπάμα θα παρουσιάσει έκθεση και πιστοποιήσεις που απαιτούνται από τον νόμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι σκοπεύει να αφαιρέσει την Κούβα από τη λίστα των κρατών που σύμφωνα με τις ΗΠΑ στηρίζουν την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπ.Ομπάμα θα παρουσιάσει έκθεση και πιστοποιήσεις που απαιτούνται από τον νόμο.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε διαφορές με την κυβέρνηση της Κούβας, αλλά οι ανησυχίες μας για ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών και των πράξεων στην Κούβα βρίσκονται εκτός των κριτηρίων που σχετίζονται με την ανάκληση του χαρακτηρισμού της Κούβας ως Κράτος που Στηρίζει την Τρομοκρατία» αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το Κογκρέσο έχει διορία 45 ημερών προκειμένου να εξετάσει την απόφαση του Ομπάμα, αλλά δεν μπορεί να την μπλοκάρει εάν δεν ψηφίσει άλλο νόμο, κάτι που ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι είναι δύσκολο να συμβεί.

Το Σάββατο ο Μπ.Ομπάμα είχε στον Παναμά ιστορική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις των δύο χωρών τους έπειτα από δεκαετίας εχθρότητας.

Οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τις οποίες είχε διακόψει η Ουάσινγκτον το 1961.

Έκτοτε, ο Ομπάμα έχει χαλαρώσει ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς οι οποίοι επιβάλλονται στην Κούβα από τις αρχές των ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024