Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκοί έπαινοι στην Τουρκία για την υποδοχή δύο εκατομμυρίων Σύρων

Ευρωπαϊκοί έπαινοι στην Τουρκία για την υποδοχή δύο εκατομμυρίων Σύρων

Ευρωπαϊκούς επαίνους δέχεται η Τουρκία για την υποδοχή δύο εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία. «Η Τουρκία επένδυσε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδοχή και την παροχή ασύλου σε αυτούς τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με την διεθνή κοινότητα που προσέφερε μόνον 250 εκατομμύρια δολάρια» τόνισε η πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Άννι Μπράσερ.

Ευρωπαϊκούς επαίνους δέχεται η Τουρκία για την υποδοχή δύο εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία.

Η πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αννι Μπράσερ, ολοκληρώνοντας την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή της στην Τουρκία, επαίνεσε τις τουρκικές αρχές, για την υποδοχή που επιφύλαξαν στα δύο εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τον ρόλο της Τουρκίας στην Ευρώπη «περισσότερο από ποτέ κεντρικό και απαραίτητο».

«Η Τουρκία επένδυσε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδοχή και την παροχή ασύλου σε αυτούς τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με την διεθνή κοινότητα που προσέφερε μόνον 250 εκατομμύρια δολάρια» τόνισε η κ. Μπράσερ.

«Τώρα, η ευρωπαϊκή και διεθνής κοινότητα, πρέπει να βοηθήσουν την Τουρκία στο έργο προστασίας των Σύρων προσφύγων» κατέληξε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και σχετικές ρυθμίσεις.

Το πιο ευαίσθητο από αυτά, κατά την κ. Μπράσερ, είναι το θέμα της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, καθώς και η αναλογικότητα των περιοριστικών σε ορισμένες περιπτώσεις, μέτρων, που λαμβάνονται κυρίως κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, όπως τόνισε «η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι απεριόριστη και τα social media φέρνουν νέες προκλήσεις, για τις οποίες δεν έχουμε βρει ακόμη τους τρόπους αντιμετώπισης τους».

Η πρόεδρος έκανε γνωστό ότι, κατά την συνάντηση της με τον πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου, πρότεινε την δημιουργία ενός Οργανισμού, που θα εποπτεύεται από το κοινοβούλιο της χώρας και θα έχει ως αρμοδιότητα την αξιολόγηση της εφαρμογής των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας.

Αναφερόμενη, τέλος, στο κουρδικό ζήτημα, η πρόεδρος Μπράσερ, διευκρίνισε ότι, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, επικρότησε τα μέτρα που έχει λάβει, για την εξεύρεση λύσεων, στη μακρόχρονες συγκρούσεις με τους Κούρδους και τον ενθάρρυνε να λάβει περισσότερα μέτρα για να επιλυθούν εκκρεμείς εντάσεις και προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024