Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο Swissleaks: Στη φυλακή η κληρονόμος του οίκου Nina Ricci

Σκάνδαλο Swissleaks: Στη φυλακή η κληρονόμος του οίκου Nina Ricci

Η 73χρονη Αρλέτ Ρίτσι, κληρονόμος του οίκου μόδας και αρωμάτων Nina Ricci, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών (τα δύο με αναστολή) και την καταβολή προστίμου ύψους ενός εκατ. ευρώ με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Η εγγονή της σχεδιάστριας Νίνα Ρίτσι εντοπίστηκε από τις φορολογικές αρχές χάρη στις λίστες Φαλσιανί. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη διάσημου προσώπου στο πλαίσιο του σκανδάλου Swissleaks.

Η 73χρονη Αρλέτ Ρίτσι, κληρονόμος του διάσημου οίκου μόδας και αρωμάτων Nina Ricci, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών (τα δύο με αναστολή) και την καταβολή προστίμου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη διάσημου προσώπου στο πλαίσιο του σκανδάλου Swissleaks.

Η Ρίτσι, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο όταν αναγνώστηκε η απόφαση, εντοπίστηκε από τις φορολογικές αρχές χάρη στις λίστες Φαλσιανί, στις οποίες καταγράφονται οι μη δηλωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί πελατών της ελβετικής θυγατρικής της τράπεζας HSBC.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πάμπλουτη κληρονόμος «επί περισσότερα από 20 χρόνια» επιδίωξε με ζήλο να κρύψει από τις γαλλικές αρχές τα ποσά που περιέχονταν στους λογαριασμούς της, τους οποίους κληρονόμησε από τον πατέρα της.

Επίσης, διέταξε την κατάσχεση ενός σπιτιού της στο Παρίσι καθώς και της ακίνητης περιουσίας της στην Κορσική, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θεωρώντας ότι τα είχε παραχωρήσει σε εταιρείες ακινήτων με σκοπό «να οργανώσει δόλια χρεοκοπία».

Ο λογιστής της Ρίτσι, Ανρί-Νικολά Φλεράνς, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της «συνέργειας σε οργάνωση δόλιας χρεοκοπίας», καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, ενώ στην κόρη της επιβλήθηκε ποινή οκτάμηνης φυλάκισης για φοροδιαφυγή. Ένας φίλος της, ο βιομήχανος Μπερτράν-Σαρλ Λιρί, αθωώθηκε.

Οι συνήγοροι υπέρασπισης της Αρλέτ Ρίτσι και του Φλεράνς είπαν ότι θα μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης πριν αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν έφεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024