Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρεται από υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές ο Ζαν Μαρί Λεπέν

Αποσύρεται από υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές ο Ζαν Μαρί Λεπέν

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο (FN), ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν το Δεκέμβριο του 2015, στον απόηχο μιας καταστροφικής για την εικόνα του κόμματος δημόσιας αντιπαράθεσης με την κόρη του Μαρίν Λεπέν, σχετικά με τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο (FN), ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του 2015.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο μιας καταστροφικής για την εικόνα του κόμματος δημόσιας αντιπαράθεσης με την κόρη του Μαρίν Λεπέν, που πυροδοτήθηκε από τις προκλητικές δηλώσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν σχετικά με τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, την ώρα που η πρόεδρος του FN επιχειρεί να ωραιοποιήσει την εικόνα του κόμματος και της ιδίας εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Ερωτηθείς από το Le Figaro Magazine σχετικά με το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας στην περιφέρεια Προβάνς Αλπ Κοτ ντ’ Αζούρ στη νοτιοανατολική Γαλλία, εκείνος απάντησε: «Όχι, ακόμα κι αν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος».

Ο Λεπέν υποστήριξε ότι η καλύτερη υποψήφια προκειμένου να τον αντικαταστήσει στους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας θα ήταν η εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

«Αν πρέπει να θυσιαστώ για το μέλλον του κινήματος, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα του προκαλέσει ζημία» πρόσθεσε ο Λεπέν, μία εβδομάδα μετά τη σφοδρή αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, με αφορμή τις δηλώσεις του που χαρακτηρίστηκαν «προκλητικές» και «πολιτική αυτοκτονία» από την κόρη του.

Η Μαρίν Λεπέν έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του πατέρα της για τις δηλώσεις που έκανε σε ένα ακροδεξιό περιοδικό όπου υπερασπιζόταν μεταξύ άλλων τον στρατάρχη Φιλίπ Πετέν ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και στενός συνεργάτης της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι iTele ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν έλαβε μια «σοφή απόφαση» αποσύροντας την υποψηφιότητά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024