Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει κατά της συμφωνίας με το Ιράν ο Νετανιάχου

Επιμένει κατά της συμφωνίας με το Ιράν ο Νετανιάχου

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τις επικρίσεις του σχετικά με τη συμφωνία - πλαίσιο, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που συνάφθηκε μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε «το πλέον επικίνδυνο τρομοκρατικό κράτος στον κόσμο».

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τις επικρίσεις του σχετικά με τη συμφωνία πλαίσιο, με αντικείμενο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που συνάφθηκε μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε «το πλέον επικίνδυνο τρομοκρατικό κράτος στον κόσμο».

Το Ισραήλ αποτελεί το σφοδρότερο επικριτή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τη 2α Απριλίου στη Λωζάννη μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία). Έπειτα από αυτή τη συμφωνία ο Νετανιάχου συνέχισε τις λεκτικές επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης και σε διπλωματικό επίπεδο στοχεύοντας κατά του ενδεχομένου σύναψης μιας τελικής συμφωνίας, που πρέπει να επιτευχθεί έως την 30η Ιουνίου.

«Δυστυχώς όλα όσα είπα προκειμένου να προειδοποιήσω για τη συμφωνία πλαίσιο που συνάφθηκε στη Λωζάννη έχουν γίνει πραγματικότητα. Το πλαίσιο αυτό ανοίγει στο μεγαλύτερο τρομοκρατικό κράτος του κόσμου ένα σίγουρο δρόμο προκειμένου να αποκτήσει πυρηνικές βόμβες» επισήμανε ο πρωθυπουργός, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από το δημόσιο ραδιόφωνο σήμερα.

«Διαπιστώνουμε ότι ο έλεγχος (που προβλέπει η συμφωνία) δεν είναι σοβαρός. Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα τέτοιο κράτος; (…) Βλέπουμε ότι θα άρουν τις κυρώσεις άμεσα όπως απαιτούσε το Ιράν, χωρίς η χώρα αυτή να αλλάξει την επιθετική πολιτική της σε ολόκληρη την περιοχή» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν πρέπει το πλέον επικίνδυνο στον κόσμο τρομοκρατικό κράτος να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το πλέον επικίνδυνο όπλο στον κόσμο» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024