Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Συνάντηση κυβέρνησης - ΜΜΕ μετά την κυβερνοεπίθεση στο TV5Monde

Γαλλία: Συνάντηση κυβέρνησης – ΜΜΕ μετά την κυβερνοεπίθεση στο TV5Monde

Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού θα καλέσει τους γαλλικούς κολοσσούς της ενημέρωσης σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την κυβερνοεπίθεση στο TV5Monde από χάκερ που ισχυρίστηκαν ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Στόχος της συνάντησης είναι να εκτιμηθεί κατά πόσον τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είναι τρωτά σε κυβερνοεπιθέσεις.

Η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού θα καλέσει τους γαλλικούς κολοσσούς της ενημέρωσης σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την κυβερνοεπίθεση στο TV5Monde από χάκερ που ισχυρίστηκαν ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Στόχος της συνάντησης είναι να εκτιμηθεί κατά πόσον τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είναι τρωτά σε κυβερνοεπιθέσεις.

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερίν θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων της Γαλλίας, καθώς και με τους εκδοτικούς ομίλους και με τους επικεφαλής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέσα σε διάστημα 24 ωρών, προκειμένου όπως είπε να καθησυχάσει τον εαυτό της για τα τρωτά τους σημεία, να μάθει τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζουν και να βρει τον καλύτερο τρόπο να τους αντιμετωπίσει.

Η επίθεση στο TV5Monde έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Οι εκπομπές διακόπηκαν και μια μαύρη οθόνη εμφανίστηκε και στα έντεκα κανάλια του δικτύου. Ταυτόχρονα, το δίκτυο έχασε τον έλεγχο των σελίδων του στο Facebook και το Twitter.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η επίθεση των τζιχαντιστών ήταν η πιο εξελιγμένη του Ισλαμικού Κράτους.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για τρομοκρατική δράση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι είχαν ήδη αυξηθεί τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αποκάλεσε την επίθεση ως «απαράδεκτη προσβολή στην ελευθερία της πρόσβασης σε πληροφορίες και την ελευθερία της έκφρασης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024