Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή στη Νότια Καρολίνα μετά τη νέα δολοφονία αφροαμερικανού

Οργή στη Νότια Καρολίνα μετά τη νέα δολοφονία αφροαμερικανού

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Νότια Καρολίνα μετά τη δολοφονία αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Ουόλτερ Σκοτ οκτώ φορές στην πλάτη, ενώ εκείνος έτρεχε μακριά του.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Νότια Καρολίνα μετά τη δολοφονία αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Ουόλτερ Σκοτ οκτώ φορές στην πλάτη, ενώ εκείνος έτρεχε μακριά του.

«Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία» φώναζαν περίπου 50 άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Νορθ Τσάρλεστον, μαζί με πολιτικούς της περιοχής.

«Δεν μπορούμε να κάτσουμε ακίνητοι και να είμαστε ήσυχοι. Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε» φώναξε μία γυναίκα, προσθέτοντας: «Ο τρόπος για να μιλήσουμε είναι μέσω της κάλπης».

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» φώναζαν διαδηλωτές.

Την οργή τους εκφράζουν πολίτες και μέσω των social media. Το hashtag #WalterScott αναφέρθηκε 11.000 φορές μέσα σε μία μόλις ώρας και 243.000 φορές μέσα σε ένα 24ωρο.

Η μητέρα του 50χρονου θύματος, του Ουόλτερ Σκοτ εμφανίστηκε στην εκπομπή του ABC Good Morning America και δήλωσε ότι το βίντεο από το περιστατικό ήταν «το πιο φρικτό πράγμα που έχω δει ποτέ».

Ο Ουόλτερ Σκοτ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, εργαζόταν στην Ακτοφυλακή. Δεν είναι γνωστό γιατί έτρεξε να διαφύγει. Ο αδελφός του, Άντονι, δηλώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διατροφή για τα παιδιά του, αλλά ότι δεν ήταν βίαιος. «Το να τρέχεις μακριά από έναν αστυνομικό δεν οδηγεί στην θανατική ποινή» ανέφερε ο συνήγορος της οικογένειας Σκοτ, Κρις Στούαρτ.

Μετά την ανάρτηση του βίντεο, η εισαγγελία της Νότιας Καρολίνας απήγγειλε κατηγορίες στον αστυνομικό Μάικλ Σλάγκερ για δολοφονία. Αρχικά ο αστυνομικός είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ότι ο άνδρας προσπάθησε να πάρει από τον αστυνομικό το Taser.

Ο δήμαρχος του Νορθ Τσάρλεστον δήλωσε ότι ο Σλάγκερ παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Τη στιγμή, όμως, της δολοφονίας ο Ουόλτερ Σκοτ βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τον Σλάγκερ.

Ο αστυνομικός, που με βάση την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών, οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών.

Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνα Τιμ Σκοτ δήλωσε μέσω Twitter ότι ο πυροβολισμός και η δολοφονία του Ουόλτερ Σκοτ «ήταν πλήρως περιττός και μπορούσε να αποφευχθεί».

To βίντεο (από τους New York Times) – ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρό περιεχόμενο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024