Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Δεν βλέπει αλλαγή της στάσης της Αθήνας για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Γερμανία: Δεν βλέπει αλλαγή της στάσης της Αθήνας για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Δεν βλέπει η Γερμανία, και ελπίζει να μην δει, ενδείξεις μεταστροφής της ελληνικής στάσης ως προς τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αναφέρει η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. Να σταματήσει να παίζει το 'χαρτί' του Πούτιν εναντίον της ΕΕ, καλεί την ίδια στιγμή τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ. Και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί εναντίον στενότερης προσέγγισης Αθήνας-Μόσχας.

Δεν βλέπει η Γερμανία, και ελπίζει να μην δει, ενδείξεις μεταστροφής της ελληνικής στάσης ως προς τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, δηλώνει η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος να πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας έχει μεταβληθεί […] μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει υποστηρίξει όλες τις αποφάσεις που συνδέονται με κυρώσεις και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει» δήλωσε η Σαουάν Σέμπλι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η ίδια επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει δηλώσει πως βλέπει τόσο το μέλλον της, όσο και τη λύση της κρίσης, εντός ΕΕ.

«Σε αυτό βασιζόμαστε. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, τα οποία αφορούν τις σημερινές σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, τα οποία περιλαμβάνουν μια κοινά αποφασισμένη στάση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτές τις θέσεις τις έχει, ως τώρα, όλες στηρίξει η Ελλάδα» επισήμανε.

Και προσέθεσε: «Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, υπενθυμίζω ότι το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνέδεσε -με την ομόφωνη γνώμη όλων- τις κυρώσεις με την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ. Η Ελλάδα στήριξε την απόφαση. Για μας δεν υπάρχει ως τώρα καμιά αφορμή να θεωρούμε συγκεκριμένα ότι η θέση της Ελλάδας έχει αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί de facto. Όλα όσα έχουν αποφασιστεί για κυρώσεις, έχουν στηριχτεί και από την Ελλάδα και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει».

Από πλευράς της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, επισήμανε πως η καγκελαρία δεν σχολιάζει τα ταξίδια ξένων ηγετών.

Να σταματήσει να παίζει το ‘χαρτί’ του Πούτιν εναντίον της ΕΕ, κάλεσε όμως την ίδια στιγμή τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ με σχόλιό του στο Twitter, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, η ΕΕ μπορεί.

Σε δεύτερο tweet του, ο Γκι Φερχόφσταντ αναφέρει ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην ΕΕ και προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παίζει με βάση τους κοινούς κανόνες και να κάνει πράξη σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ προειδοποίησε την Τετάρτη ενάντια σε στενότερη προσέγγιση της Αθήνας με την Μόσχα, λέγοντας ότι μονομερείς κινήσεις της Ελλάδας δεν θα εκληφθούν ως βοηθητικές από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό να λαμβάνουν χώρα συνομιλίες, όμως θα απηύθυνα επείγουσα προειδοποίηση ενάντια σε στενότερη προσέγγιση» δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βιέννη.

«Βρισκόμαστε εν μέσω τελικών διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και δεν πιστεύω ότι εδώ παίζεται ένα σωστό παιχνίδι» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024